23948sdkhjf

Ergolet på danske hænder

Ergoletkoncernen er blevet solgt til Peter Harwith Nielsen, der dermed sikrer fremtiden for den danske producent af hjælpemidler til sundheds- og omsorgssektoren.
Peter Harwith Nielsen har overtaget Ergolet fra amerikanske ejere. Han har været CEO i Ergolet de seneste 3 år, og det er med åbne øjne, at han har valgt at købe virksomheden.

- De tidligere ejere valgte for et år siden at ville fokusere deres aktiviteter i USA, og Ergolet blev dermed sat til salg. I sidste ende valgte de at sælge til mig, og dermed kan jeg fortsætte den positive udvikling i selskabet, og samtidig ved jeg præcis, hvor der skal justeres og allokeres yderligere ressourcer, for at øge overskuddet. Det bliver en hel del lettere, når vi ikke længere indgår i en international koncern, med kan træffe beslutninger på egen hånd. Vi skal ud af det amerikanske marked, konsolidere os i Europa og styrke salget i Kina og Mellemøsten. Målet er pænt overskud fra starten. Virksomheden er overtaget gældfri, og efter en årrække med aggressiv ekspansion er det nu tid til at høste frugterne og konsolidere virksomheden, erklærer Peter Harwith Nielsen.

Oplever massiv vækst på det danske marked

Ergolets vigtigste produkt er loftlifte, der anvendes til at løfte patienter eller overvægtige med. Sygehuse og plejesektoren er de primære kunder. Der opleves en massiv vækst på det danske marked og desuden står en række store markeder foran at åbne op.

- Tyskland er eksempelvis slet ikke begyndt at anvende loftlifte endnu, og det samme gælder for en lang række andre markeder. Herhjemme kan plejesektoren se kæmpe fordele i loftlifte. Medarbejderne får et markant bedre arbejdsmiljø, og det vil være muligt at løfte en patient med blot en medarbejder, så der ligger også en personalegevinst. Det kan hurtigt blive et meget vigtigt salgsargument i takt med, at der bliver stadig flere ældre og overvægtige og færre til at passe dem, mener Peter Harwith Nielsen.

Han sidder i dag 100 procent på virksomheden, men udover nuværende medarbejdere forhandles der med strategiske investorer om en udvidelse af ejerkredsen for at styrke det fremtidige forretningsgrundlag for virksomheden:

- Jeg har aftalt med en række nøglemedarbejdere, at de skal have lov til at købe aktier. Derudover har vi i øjeblikket også en række konkrete forhandlinger med eksterne investorer. Ideelt skal jeg ikke sidde på meget mere end 50 procent, mener den nye ejer
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328