23948sdkhjf

Aarhus Universitetshospital fejrer titlen som Danmarks bedste hospital

300 ledere og medarbejdere var mødt op i auditoriet på Aarhus Universitetshospital for sammen med medlemmer af regionsrådet at høre resultatet af Dagens Medicins kåring.
Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige tal for kvaliteten af behandlingen på landets sygehuse, suppleret med de ret omfattende nationale målinger af patienternes tilfredshed. Derudover har avisen inviteret til en afstemning blandt sine sundhedsprofessionelle læsere, primært læger, som har vurderet deres kollegers omdømme.

Sidste år gik prisen også til Aarhus Universitetshospital, og før fusionen med Aarhus Sygehus i 2011 blev Skejby flere år i træk kåret til Danmarks bedste hospital.

- I år er der tale om et triumftog. I stiller op med 36 specialer, og I vinder 28. På ingen af de øvrige områder havner hospitalet længere nede end en tredjeplads. Når hospitaler er i stand til at levere så høj kvalitet, så er de gjort af et særligt stof. Sådanne præstationer kræver, at personalet har en retning i deres arbejde og en forståelse for, at det nytter. Men det er ikke nok at have hjernen med – hjertet skal også banke for patienterne. Det har I i Aarhus, hjernen og hjertet, og det er forklaringen på, at I vinder, sagde chefredaktør Kristian Lund i forbindelse med kåringen.

Har den nødvendige bredde og højde

- Jeg er overbevist om, at I på Aarhus Universitetshospital har både den nødvendige bredde og højde til at fortsætte en fantastisk udvikling. Med bredde mener jeg, at I er Danmarks mest komplette hospital, og at I er en integreret del af sundhedsvæsenet i Region Midtjylland. Og med højde mener jeg, at I rager op, og at I kan tåle at blive vurderet efter en international målestok, sagde regionsrådsformand Bent Hansen.

Også Aarhus Universitet, som er en meget nær samarbejdspartner for både Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland, deltog i festlighederne.

- Vi bor i et område, hvor vi har et godt samarbejde om patienternes behandling, og hvor vi har forskning og uddannelse i topklasse. Det, der gør den store forskel, er, at vi er i stand til at få forskning og uddannelse helt ind på patientstuerne, sagde Allan Flyvbjerg, dekan ved Health, Aarhus Universitet.

Nyhedsavisen Dagens Medicin kårede tidligere på ugen Sygehus Vendsyssel Hjørring til at være Danmarks Bedste Hospital 2012 i kategorien små hospitaler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08