23948sdkhjf

Inspiration til et sømløst sundhedsvæsen

Ambitioner og konkrete forslag til fælles mål og kultur, klart ansvar og forpligtende aftaler var udbyttet af KL og Danske Regioners SundhedsCamp.
Politikere, topledere, patientorganisationer og faglige organisationer tog del i SundhedsCampen.

- Det er imponerende, hvor langt man faktisk kan nå på 24 timer, når man bryder med vanetænkningen. Vi har både været vidt omkring og langt nede i processerne, siger Erik Fabrin, næstformand i KL efter det seneste døgns SundhedsCamp.

Udbyttet af intense diskussioner blev syv strategier for et videre samarbejde og et bud på principper for et sammenhængende sundhedsvæsen.

- Vi kom med hver vores strategi for henholdsvis det nære og det hele sundhedsvæsen. Nu kan vi gå herfra med inspiration til et sømløst sundhedsvæsen, hvor borgeren ikke oplever barrierer, men får en sammenhængende indsats, siger Carl Holst, næstformand i Danske Regioner.

Såvel Erik Fabrin som Carl Holst understreger, at Danske Regioner og KL vil tage strategierne til sig. I første omgang på et politisk drøftelse om, hvordan parterne i fællesskab arbejder videre med at få strategierne ført ud i livet.

Det hele hænger sammen

For de 70 politikere og topledere fra KL, Danske Regioner og staten samt patientorganisationer og faglige organisationer var det gennemgående tema bedre partnerskaber med borgerne.

- Det hele hænger sammen. Det er ikke nok at behandle en borger for hans sygdom, hvis hverdagslivet ikke fungerer, og der ikke bliver taget hånd om det hele menneske. Det har campens borgercases demonstreret med stor tydelighed. Helt gennemgående tager strategierne udgangspunkt i den enkelte patient. Vi har drøftet vandrejourrnaler, borgerens bog, fælles faglige retningslinjer og andre konkrete tiltag, der skal synliggøre, at der er et menneske bag patienten, siger Erik Fabrin.

Men uanset hvilke elementer man vælger at gå videre med, så står det efter campen helt klart, at der er brug for klare linjer.

- Vi har fået præsenteret en lang række meget brugbare løsningforslag. Et andet fællestræk for dem er, at vi skal have en klar placering af ansvaret i hele forløb, og vi bliver nødt til at have bindende og forpligtende aftaler, siger Carl Holst.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093