23948sdkhjf

Enighed om fælles løsninger i PenSam Liv

Danske Regioner, KL og FOA er nået til enighed om en række tiltag, som skal hjælpe PenSam Liv videre og styrke medlemmernes pensionsopsparinger i fremtiden.
Hidtil har Danske Regioner besat formandsposten og FOA næstformandsposten i PenSam Liv. Nu lægges der op til en større ændring i bestyrelsens sammensætning, hvilket bl.a. vil indebære, at KL fremover besætter en næstformandspost, således at der vælges to næstformænd, at overenskomstparterne siger farvel til to ud af deres nuværende seks pladser, og bestyrelsen suppleres med yderligere en uvildig finansiel ekspert.

Den nye bestyrelse skal medvirke til at implementere nye tiltag, som skal rette grundlæggende op på PenSams udfordringer med it-systemer, høje administrationsomkostninger, beslutningsstrukturer mv. og sikre fokus på kerneopgaven.

- Det er i sidste ende hensynet til medarbejdernes pensionsopsparinger, der er altoverskyggende. Derfor er jeg også tilfreds med, at parterne i fællesskab kan styrke den pensionskasse, der skal forvalte opsparingerne. Den nye bestyrelse må nu aktivt arbejde med de tiltag, der kan bringe PenSam sikkert videre, siger formand i Danske Regioner, Bent Hansen.

- PenSams medlemmer har gennem de sidste 10 år kunne konstatere, at deres pensionsopsparinger haltede efter andre pensionskasser. Det skal der rettes op på. Og jeg har derfor den klare forventning, at den nye bestyrelse tager fat på at løse nogle af de grundlæggende udfordringer, selskabet står med, udtaler KL´s formand Erik Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094