23948sdkhjf

Ældre - men sikker

Frederiksberg Nærpoliti og kommunens boligsociale arbejde gør i et nyt samarbejde specielt ældre borgere mere trygge, når den lokale politimand Morten Jensen tager rundt i foreninger og klubber i boligområder og holder oplæg om sikkerhed for borgerne
Tasketyveri og tricktyveri går alt for ofte ud over ældre borgere, der er lette ofre for kriminelle. Derfor forsøger den lokale politimand at fortælle ældre borgere om sikkerhed og faremomenter, når man gebærder sig på tætpakkede steder som i busser og i indkøbscentre.

"Når tyveknægte ser en ældre dame på for eksempel strøget, ser de som regel også et lettere offer end yngre mennesker," siger 35-årige Morten Jensen.

Han tager i øjeblikket rundt med projektet 'Ældre – men sikker', hvor han fortæller ældre borgere i Frederiksberg om, hvordan de skal forholde sig til blandt andet tricktyve. Det glæder borgmester Jørgen Glenthøj (C).

Godt initiativ

"Frederiksberg er generelt et rigtig trygt og godt sted at bo. En større artikel pegede også for nylig på, at kommunen er et af de steder med mindst kriminalitet. Alligevel er det vigtigt, at vores medborgere føler sig sikre i det offentlige rum. Derfor er det utrolig glædeligt, at vi i samarbejde med lokale ildsjæle kan holde oplæg om sikkerhed," siger Jørgen Glenthøj.

Det mener man også i Kvarterhuset Søndermarken, der netop har benyttet sig af initiativet.

"Vi prøver tiltag, der kan give de ældre borgere her i området en viden, som de kan bruge i deres hverdag, og som forhåbentlig er med til, at de føler sig mere trygge i hverdagen," siger Hildur Thorisdottir, der er lokal boligsocial projektkoordinator og glad for initiativet.

Det er de ældre borgere også. Udover en række gode råd, bliver der nemlig også tid til at diskutere problemer i hverdagen, som borgerne støder på.

"Det er fantastisk at få forklaret. Man er ligesom kommet i gang med at tænke anderledes end før. Og nu vil jeg helt sikkert overveje at få mig et dankort og tænke over, hvem det egentlig er, jeg lukker ind, når det ringer på i min opgang," siger 83-årige Hjørdis Teglbo, som netop har deltaget i projektet.

Morten Jensen har allerede holdt seks oplæg og er så vidt allerede blevet bestilt til at holde fem mere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079