23948sdkhjf

30-årig Røde Kors jubilar i nye lokaler

I dag er der indvielse af nye og tidssvarende lokaler på bo- og dagcenter i Kolding.
Snart kan beboerne og brugerne på Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter plukke solmodne appelsiner i centrets nye orangeri på Sjællandsvej i Kolding.

Men allerede nu kan de høste frugterne af det seneste års byggeri og renoveringsarbejde. I dag, hvor centret også kan fejre 30 års jubilæum, indvies de nye og tidssvarende lokaler.

Nybyggeriet og renoveringen på bo- og dagcentret er en direkte følge af Region Syddanmarks kortlægning af bygningsstandarden på regionens institutioner for fem år siden, da regionen blev en realitet. Region Syddanmark ønskede at gøre institutionerne tidssvarende, og det ønske kom bl.a. Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter i Kolding til gode.

Mere plads og bedre fællesfaciliteter

Opdateringen omfatter et nyt og større dagcenter med flere aktivitetsrum og hvilerum og bedre fællesfaciliteter for beboerne med samlingsrum i stedet for de tidligere nicher på gangene.

Også de administrative faciliteter og arbejdsrum for personalet er blevet udbygget og renoveret.

Beboerne og brugerne har også fået lettere ved at nyde det udendørs liv. Således er der installeret automat døre uden dørtrin, så beboerne selv kan køre ud, og terrasser og anden flisebelægning er gjort kørestolsvenlige, så det alt i alt er blevet lettere for beboerne selv at færdes udendørs. Beboerne kan også nyde renoverede terrasser og altaner, som er blevet både større og lettere tilgængelige for kørestolsbrugere.

Endelig har dagcentret har fået en stor terrasse og et nyt orangeri/drivhus, som er skænket af Røde Kors afdelingerne.

Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter er et bo- og aktivitetstilbud til mennesker over 18 år med erhvervet hjerneskade og kroniske lidelser, fortrinsvis af neurologisk eller traumatisk oprindelse. Det er en selvejende institution, ejet af Dansk Røde Kors, der har driftsoverenskomst med Region Syddanmark. Centret har omkring 130 ansatte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062