23948sdkhjf

Tak fordi I lyttede

Debatindlæg af Lene Witte, direktør i Gigtforeningen
Der er godt nyt til alle lænderygpatienter i Region Midtjylland.

Forleden vedtog politikerne i regionen et forløbsprogram for alle med smerter i lænd og ryg. Altså en slags handlingsplan for, hvad man skal tilbyde en borger med rygproblemer, og hvem der skal gøre hvad i det videre forløb med både behandling og forebyggelse.

Selve programmet og de anbefalinger, det indeholder, er fagligt velfunderet og fortjener ros. Dertil kommer, at det nu er for alle – også dem over 60 år.

I det oprindelige oplæg var der lagt op til en aldersgrænse på 60 år. Det fik blandt andet Gigtforeningen til at protestere. Vi gjorde opmærksom på, at det ville være "en diskriminerende, urimelig og dybt forfejlet forskelsbehandling." Og politikerne valgte at lytte. Tak for det.

Dermed er man godt på vej til en forstærket indsats overfor alle med rygproblemer. Forudsætningen er dog, at samtlige involverede både tager arbejdet og deres del af ansvaret på sig. Det gælder både regionen selv, kommunerne, de praktiserende læger og andre.

Hvis alle spiller sammen, som forløbsprogrammet lægger op til, så vil man som lænderygpatient i Region Midtjylland fremover være sikret et solidt, sammenhængende og tværfagligt behandlingsforløb. Og dét uanset om man er 43 år eller 61 år. Eller ældre endnu.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078