23948sdkhjf

En håndsrækning til 2.000 sårbare familier

Egmont Fonden moderniserer støtten til fattige familier. Den økonomiske håndsrækning kombineres med økonomirådgivning, terapi eller sociale tiltag.
Egmont Fonden har uddelt støtte til samfundets mest sårbare siden 1920. På de hundrede år har fattigdommen ændret sig. I dag er fattigdom ikke kun et spørgsmål om penge. Det handler også om bl.a. sociale forhold og psykisk sårbarhed. Derfor omlægger Egmont Fonden nu støtten, så den skaber størst mulig og langsigtet effekt for de op til 2.000 familier, som i 2013 forventes at få glæde af den.

- Egmont Fonden har en vision om et godt liv for børn og unge. Vi kan se, at der er børn, som lider under familiens fattigdom og sociale problemer. For de børn betyder det alverden, at de får betalt for en fritidsaktivitet, en julegave eller den første sommerferie nogensinde. Men samtidig skal deres forældre have omsorgsfuld vejledning og støtte, så hele familien på længere sigt får det bedre. Det er også til barnets bedste, siger Grethe Nymark, konst. leder i Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration.

Samarbejde med fire organisationer

Moderniseringen af støtten lanceres under navnet "En Håndsrækning" og sker i et nyt og tæt samarbejde med fire organisationer: Børnehjælpsdagen, LOKK, Mødrehjælpen og Røde Kors. De har forpligtet sig til at kombinere den økonomiske håndsrækning fra Egmont Fonden med tiltag, der øger familiens mulighed for selv at tage hånd om sine problemer.

Det betyder, at familierne ikke kun tilbydes penge, men også f.eks. økonomirådgivning, hjælp til håndtering af traumer efter vold, oplevelser, der styrker selvtilliden hos børnene, eller samtalegrupper for børn af indsatte.

Støtteindsatsen fra Egmont Fonden er steget betragteligt de seneste år. Fra 3,3 mio. kroner i 2010 til ca. 7 mio. kr. i 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079