23948sdkhjf

KL vil sikre bedre hjælp til misbrugere

Det politiske udspil En Styrket Misbrugsindsats indeholder 12 konkrete anbefalinger til kommunerne, regionerne og Staten.
- Et af vores centrale budskaber er, at kommunerne skal tilbyde familieorienteret behandling, sådan at både partnere, søskende, forældre og børn kan inddrages i behandlingen. Vi kan jo se fra de kommuner, der har erfaringer med dette, at det virker, siger formand for KL´s social- og sundhedsudvalg, Anny Winther.

Samtidig har KL udarbejdet et konkret redskab til screening for psykiske lidelser, der er tilgængeligt på KL.dk, som kommunerne kan anvende i arbejdet med at styrke kvaliteten i misbrugsbehandlingen.

Undersøgelser viser, at op til 75 procent af stofmisbrugerne og op mod 50 procent af alkoholmisbrugere har psykiske lidelser ved siden af deres misbrug. Den gruppe profiterer ikke i samme omfang af misbrugsbehandlingen, hvis ikke de sideløbende modtager behandling for deres psykiske lidelser.

Basisscreening for psykiske lidelser

Derfor peger KL på, at kommunerne skal foretage en basisscreening for psykiske lidelser, og at regionerne skal blive bedre til at løfte deres ansvar for at udrede, diagnosticere og behandle psykiske lidelser.

- Patienter med en dobbeltdiagnose bliver alt for ofte ladt i stikken og falder mellem to stole. I stedet for at skændes om, hvem der har ansvaret, bør vi både i kommunerne og i regionerne løfte vores del af ansvaret bedre, end det sker i dag, mener Anny Winther.

Samtidig med udspillet har KL også offentliggjort et paper, som Center fra Misbrugsbehandling har udarbejdet. Her giver centret det første reelle bud på en definition på begrebet social misbrugsbehandling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062