23948sdkhjf

Forslag om ny lov om besøgsrestriktioner

FOA hilser ny lov om besøgsrestriktioner på plejehjem velkommen
Socialminister Benedikte Kjær (K) foreslår en ny lov, hvor det skal være op til kommunalpolitikerne at afgøre besøgsrestriktioner på plejehjem.

I FOA er man positiv over for ideen om en ny lov. Forbundet mener, der er brug for klare retningslinjer som modvægt mod pårørende, der er oprørte over, at de ikke kan besøge deres familiemedlem, når de vil - og plejehjemsbeboere der er kede af, at de ikke kan få besøg af deres familie - samt ansatte der er frustrerede over, at konflikter med de pårørende er gået i hårdknude.

Der er brug for klare retningslinjer for, hvordan man løser konflikterne, når de opstår, påpeger Karen Stæhr, sektorformand for Social- og Sundhedssektoren i FOA.

"Der er ingen tvivl om, at konflikter, der er gået i hårdknude, som vi har hørt dem beskrevet i medierne, er situationer, der er ulykkelige for alle. Ingen ansatte ønsker at lave restriktioner for pårørende. Det er nødløsninger, der peger på, at de ansatte er under et ekstremt pres, og hvor der netop ikke har været taget ordentlig hånd om konflikten," siger Karen Stæhr.

Det optimale

Hun er derfor positiv over for socialminister Benedikte Kjærs forslag om, at der skal laves en ny lov.

"Jeg synes, det er godt, at der er kommet fokus på problemet, så der kan blive lavet nogle klare retningslinjer. For det er min klare overbevisning, at retningslinjer for konflikter skal laves i fredstid", siger Karen Stæhr og fortsætter:

"For hvis man først begynder at sætte sig ned og tænke over, hvordan man løser konflikten, når den er opstået, så er det ofte for sent, da følelserne kan tage overhånd, og løsningerne bliver kortsigtede og subjektive."

Karen Stæhr så helst, at de ansatte blev rustet til helt at undgå konflikter.

"Det optimale ville jo være, at de ansatte får de nødvendige redskaber til at undgå, at konflikterne opstår. De ansatte har også krav på ordentlige arbejdsbetingelser, hvor de ikke føler sig psykisk intimiderede – eller i værste fald truet. Men hvis konflikten opstår, og parterne ikke kan kommunikere med hinanden, skal det være muligt at få en konfliktmægler ud."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082