23948sdkhjf

Kopivarer narrer ældre og handicappede

Firmaet by AKP Design, der designer og producerer den prisvindende Taskerollator til ældre og gangbesværede, er blevet bekendt med, at der i oktober har været en billig efterligning af Taskerollator at købe i en dansk butikskæde.

Salget af den ulovlige efterligning er stoppet, men der er desværre forbrugere, der allerede har nået at købe efterligningen og kan være i den tro, at den er af samme kvalitet og stabilitet.

“Vores Taskerollator er testet ved Hjælpemiddelinstituttet og er hædret for designet. Selv om det er en billig kopi, vil mange måske tro, at det er originalen, og blive frygteligt skuffede og i værste fald komme til skade, når de tager den i brug," siger Annette Krath Poulsen, designer og direktør i by AKP Design.

Hjælpemiddelinstituttet udtaler om kopi af hjælpemidler:

“Som forbruger af hjælpemidler i Danmark skal man være på vagt og kræve dokumentation for, at produktet har den kvalitet, man kan forvente i forhold til direktivet om medicinsk udstyr. I tilfældet med kopien af Taskerollatoren vil mange brugere kunne forveksle kopien med den originale, som de ved har vundet designpriser. Og det er uheldigt, da kopien ikke markedsføres som en rollator, men som en indkøbsvogn. Den er derfor ikke CE-mærket efter direktivet om medicinsk udstyr, og den behøver derfor ikke leve op til standarden for rollatorer," siger Greta Olsson, Hjælpemiddelinstituttet.

På Hjælpemiddelinstituttet forudser man, at Taskerollator-sagen ikke bliver den sidste af sin slags, og at fremtidige sager kan få uheldige konsekvenser for handicappede og ældre. En ny lov om frit valg af hjælpemidler betyder nemlig, at danske hjælpemiddelbrugere er udsatte i forhold til billige import- og kopivarer, der ikke lever op til danske krav og standarder, og derfor kan være usikre eller direkte farlige at bruge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093