23948sdkhjf

Mere hjemmehjælp til nogle - mindre til andre

Nogle ældre har mistet hjemmehjælp, mens andre har fået mere hjælp. Det viser en status efter Kolding Kommune næsten er færdig med at gennemgå hjemmehjælpen til samtlige ældre.
Nogle ældre har mistet hjemmehjælp, mens andre har fået mere hjælp. Det viser en status efter Kolding Kommune næsten er færdig med at gennemgå hjemmehjælpen til samtlige ældre. Der er tale om en såkaldt revisitation, der blev sat i gang i 2010.

Kolding Kommune har sidste år set nærmere på hjælpen til i alt 2.521 ældre. 342 af dem har mistet deres hjælp i hjemmet, efter en ny vurdering af om de kan klare sig selv. Det vil sige hver ottende. Dertil kommer 163, hvor deres midlertidige hjælp stoppede igen. Det kan være ældre, der har fået hjælp, mens de har haft lungebetændelse i de mange kolde måneder som 2010 bød på. For andre er det kortvarigt hjælp, efter de er udskrevet fra sygehuset.

De to tal for den faste og den midlertidige hjælp har givet anledning til misforståelser, også i medierne. Den midlertidige hjælp i statussen kan forstås sådan, at det er fast hjælp, der tages fra den ældre igen.

Det betyder samlet, at der er 505 personer i 2010, der ikke mere får hjemmehjælp enten på grund af revisitering eller fordi der ikke længere er brug for midlertidig hjælp.

Mange har fået mere hjemmehjælp

Selv om Kolding kommune gennemgår servicen til alle ældre, og flere ikke længere får besøg af en hjemmehjælper, er der også en række ældre, der nu får mere hjælp.

Kolding kommune har valgt ikke at bruge mange administrative ressourcer på særskilt at opgøre hvor mange af de 2.521, der nu oftere har besøg af kommunens hjemmehjælper. Det hænger sammen med, at kommunen ud over revisitationen også løbende følger op på den enkeltes borgers helbred. Hvis han eller hun får det bedre eller dårligere i løbet af året, ændres hjemmehjælpen straks efter det aktuelle behov.

Både i oktober, november og december var der omkring 100 ældre, der hver måned har fået øget hjælpen.

Sammenlignet med starten af året får ældre i Kolding Kommune i gennemsnit nu 10 minutters mere hjemmehjælp pr. uge. Det skyldes, at kommunen fokuserer på hjælpen til de ældre, der har brug for mere tid til personlig pleje. Til gengæld er den lettere rengøring, der tager kortere tid, stoppet hos de ældre, der kan klare sig selv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062