23948sdkhjf

Den gode samtale...

Siden 2007 er sygefraværet i Randers Kommune faldet med godt syv procent. I 2007 blev det samlede sygefravær i kommunen registreret til 5,59 procent, men det tilsvarende tal i 2010 landede på 5,19 procent.
Siden 2007 er sygefraværet i Randers Kommune faldet med godt syv procent. I 2007 blev det samlede sygefravær i kommunen registreret til 5,59 procent, men det tilsvarende tal i 2010 landede på 5,19 procent.

Det største fald er sket fra 2007 til 2008, og det var da også i 2008, at Randers Kommune startede "projekt Mindre sygefravær". I det projekt indgik bl.a. et samarbejde med Falck Healthcare om "Projekt Aktiv Arbejdsmedicin"- et projekt der sluttede i efteråret 2009.

"Hvis der er meget fokus på et område, er det altid en støtte til, at der bliver ved med at ske noget på området". Sådan siger Rie Andersen, som er projektkoordinator for et af de initiativer, Randers Kommune har taget for at nedbringe sygefraværet og fremme sundheden blandt medarbejderne.

Godt i gang

"Godt i gang", hedder projektet, som tilbyder hyppigt sygemedarbejdere og medarbejdere, som er i risikozonen for at blive syge forskellige muligheder. "Godt i gang" er også et tilbud om sundhedsfremme til Randers Kommunes arbejdspladser med det formål at fremme trivsel og sundhed og dermed også mindske risikoen for sygefravær.

Tilbuddene omfatter flere forskellige indsatser som f.eks. psykologsamtaler, netværksgrupper, stresshåndtering, psykoterapeut, diætist, afspænding, vedligeholdelses- og genoptræning.

Vigtige samtaler

Ud over "Godt i gang" har Randers Kommune siden 2007 taget flere initiativer for at nedbringe sygefraværet, som dels årligt koster mange millioner kroner dels naturligvis belaster de medarbejdere, der er syge.

Blandt initiativerne er f.eks. en praksis for hurtig kontakt til samt vigtige samtaler og indsats med sygemeldte medarbejdere for at fastholde deres tilknytning til arbejdspladsen.

Her spiller "Godt i gang" også en vigtig rolle. Mange medarbejdere har deltaget i projektets tilbud og projekt er også en hjælp til lederne af de kommunale arbejdspladser.

"Det er en god hjælp på den måde, at de er gode til at huske os på de samtaler, vi skal sørge for at få holdt med syge medarbejdere. I en travl hverdag, hvor vi måske er en del væk fra institutionen, er det godt at blive mindet om de samtaler og om at komme omkring de emner, som sygemeldte medarbejdere har krav at få taget op", siger lederen af Vorup Børne- og Ungdomshus, Christian W. Brøndum.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094