23948sdkhjf

Bedre ældrepleje med hjælp til selvhjælp

Socialministeriet giver plejecentrene 3-kløveret, Esbjerg Kommune, 763.000 kroner til projekt Aktiv i eget liv. Det giver mulighed for at ansætte to terapeuter i et år til at støtte ældre til et selvstændigt liv med livskvalitet.
763.000 kroner til 3-kløveret

Tre plejecentre i Esbjerg Kommune – Distriktscenter Strandby, Skovbo-Centeret og Kollektivhusets Plejecenter, tilsammen kaldet 3-kløveret - har søgt og fået 763.000 kroner fra Socialministeriets pulje til udvikling af bedre ældrepleje. De mange penge skal bruges til projekt Aktiv i eget liv. Her er der blevet mulighed for at ansætte to terapeuter i et år til at sætte fokus på borgerens ressourcer og muligheden for at forbedre dem. Målet er, at den enkelte kan klare sig selv længst muligt.

- I Esbjerg Kommune arbejder vi efter princippet om hjælp til selvhjælp.

Vi ønsker gennem øget fokus på borgerens egne ressourcer at støtte borgeren til større selvhjulpenhed. Det er vigtigt, at borgeren er en aktiv og central medspiller. Det giver den enkelte mere frihed og livskvalitet så vidt muligt at være uafhængig af hjælp i hverdagen, siger formand for sundheds- og omsorgsudvalget Henning Ravn.

Den nye arbejdsform afprøves blandt andet i projekt Aktiv i eget liv, som er startet 1. februar 2011 og løber et år frem. Tre team på og omkring Distriktscenter Strandby og Skovbo-Centeret indgår i projektet. Det var medarbejdere herfra, som selv efterspurgte mere viden om, hvordan de kan støtte borgernes selvstændige liv og livskvalitet, og på baggrund heraf søgte om midler fra Socialministeriet.

Det pludselige fald

Projektets målgruppe er borgere, der pludselig har oplevet et fald i deres funktionsniveau, borgere, der har været indlagt på sygehuset, eller borgere, der lige er begyndt at få hjælp. Ved det første besøg hos borgeren vil terapeuterne i samarbejde med borgeren udarbejde mål for træningen ud fra, hvad borgeren selv gerne vil være bedre til. Når træningsforløbet afsluttes, vil terapeut og borger sammen evaluere forløbet og sætte mål for, hvad borgeren kan arbejde videre med.

- Jeg er glad for og stolt over det store engagement, som vores medarbejdere lægger i at øge borgernes livskvalitet ved at støtte dem i at mestre eget liv, en arbejdsform, som på sigt skal udbredes til hele kommunens omsorgsområde, siger direktør for Sundhed & Omsorg Arne Nikolajsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064