23948sdkhjf

Responstider er et problem i Østjylland

Det er velkendt, at sundhedspolitik er en varm kartoffel. Men der er selvfølgelig dele af sundhedspolitikken, der er mere varm en andre. En af de kogende varme kartofler i denne tid er ambulancekørsel. I de forskellige kommuner er der stor opmærksomhed på de såkaldte ’responstider’.
Responstiden er den tid der går fra alarmopkaldet og til ambulancen er på bestemmelsesstedet. Det siger sig selv, at responstiden afhænger af afstande, infrastruktur og trafik – og derfor udregnes responsetider som gennemsnitstal.

I Region Midtjylland er målsætningen, at responstiden skal være ti minutter eller mindre. Det betyder, at 75 % af ambulancerne skal være fremme indenfor ti minutter. Det er de bare ikke alle steder!

13,3 minutter i Favrskov

I den østjyske Favrskov – der er nabokommune til bl.a. Aarhus – er responstiden på 13,3 minutter. Det er således 3,3 minutter dårligere end Region Midtjyllands målsætning. De 3,3 minutter kan have stor betydning for patienterne – og derfor har politikerne i Favrskov Kommune været meget opmærksomme på den lokale responstid.

Borgmesteren i Favrskov Kommune - socialdemokraten Nils Borring – har i den lokale avis lovet, at han vil ’holde et vågent øje’ med responstiderne.

Borgmesteren har efterfølgende haft møder med den midtjyske regionsformand, Bent Hansen. Men i Favrskov Byråd har de øvrige politikere ikke fået nogen meldinger om, hvilken løsning de to partifæller – borgmesteren og regionsformanden – har fundet frem til. Det har skabt uro i højre side af byrådssalen.

Venstreinput fra højre

Den tidligere borgmester i Favrskov Kommune – venstremanden Anders G. Christensen – er ikke tilfreds med situationen.

"Vi vil have handling nu, så borgerne i Favrskov kan føle sig trygge. Det burde være muligt, hvis der er en vilje hos regionen og ikke mindst, at kommunen presser på. Det kan jo ikke være rigtigt, at de akut ambulancer der er placeret i Favrskov kommune, bliver brugt til sygetransport frem for at redde liv", siger Anders G. Christensen.

Han henviser til, at byrådet ikke har hørt noget siden august 2010, hvor borgmesteren berettede, at han har haft et møde med regionsformand Bent Hansen (S) om sagen.

Bertel Haarder ind i sagen

Nu har Venstre så trukket Indenrigs- og sundhedsministeren ind i sagen. Eller det vil sige, at Anders G. Christensen har aftalt med det lokale folketingsmedlem, at hun vil nu spørge indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder om sagen.

Det lokale folketingsmedlem er i dette tilfælde Karen Jespersen – den tidligere indenrigs- og velfærdsminister.

" I Venstre vil vi ikke sidde med hænderne i skødet", siger Anders G. Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.519