23948sdkhjf

Ambulance udstationeres som alternativ til akutbil

Som en direkte følge af Region Sjællands meget omdiskuterede ændring af det præhospitale beredskab har Køge Byråd nu indgået en samarbejdsaftale med Roskilde Brandvæsen om at oprette en station i Borup med en ambulance.
Det alternative valg

Fra den 1. marts 2011 og i første omgang et år frem vil der på stationen være en ambulance, som bliver bemandet med en paramediciner og en ambulanceassistent. Ambulancen vil være i drift alle ugens dage fra kl. 8 til kl. 16.

Fungerende borgmester Thomas Kielgast er glad for, at det er lykkedes at få aftalen med Roskilde Brandvæsen om en ambulance i Borup på plads:

- Vi har i Byrådet arbejdet intenst på at få et alternativ til den nuværende akutbil op at stå. Med vores samarbejdsaftale med Roskilde Brandvæsen sikrer vi borgerne i Borup og omegn en hurtigere hjælp både ved sygdom og skader, som kræver indlæggelse på sygehuset, men også hurtig hjælp ved skader, som umiddelbart kan behandles på en skadesklinik. Jeg er klar over, at den nye ordning i nogens øjne ikke vil være en fuld erstatning for akutbilen, men nu prøver vi ordningen af og evaluerer den i august.

Udrykninger vil altid have højeste prioritet for den nye ambulance, som skal kunne rykke ud på 90 sekunder, når der indløber en alarm. Når redderne ikke er optaget af udrykninger, skal de løse en række opgaver for Køge Kommune, som vil blive aftalt nærmere mellem Roskilde Brandvæsen og Køge Kommune. Køge Kommune og Roskilde Brandvæsen deler udgifterne til ambulancen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171