23948sdkhjf

Genoptræning efter sygdom bliver ringere

“Det er uacceptabelt og dumt, når kommunerne nu lægger op til at droppe indsatsen for at sikre genoptræning af mennesker, der har haft alvorlige sygdomme. Taberne bliver i første omgang de syge, der risikerer ikke at få nogen genoptræning. Men også for samfundet, bliver det dyrt, når flere ikke vender tilbage til arbejdsmarkedet på grund af en helt utilstrækkelig genoptræning," siger Per Clausen, sundhedsordfører for Enhedslisten.

Han har derfor stillet spørgsmål til indenrigs- og sundhedsministeren:

“Mener ministeren, at det er i overensstemmelse med regeringens ønske om at øge arbejdsudbuddet, når kommunerne annoncerer, at de vil skære ned på indsatsen for at sikre mennesker, der har lidt af alvorlige sygdomme, den nødvendige genoptræning?

Vil ministeren sikre, at alle, der har behov for det fremover, får den nødvendige genoptræning efter alvorlig sygdom?"

Ifølge Enhedslistens sundhedsordfører er ansvaret for afviklingen af kommunernes indsats for at sikre borgerne genoptræning en naturlig konsekvens af VKOs nedskæringspolitik over for kommunerne. Der er simpelthen ikke penge nok til at løfte opgaven. Sagen er endnu et eksempel på, hvordan regeringens politik – trods et formuleret ønske om at øge arbejdsudbuddet - presser mennesker ud af arbejdsmarkedet, mener han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063