23948sdkhjf

Flere kvinder i ledelse

Aarhus Kommunes stadsdirektør, Niels Højberg, udnævnes torsdag 3. marts af Ligestillingsministeren og Dansk Industri til ambassadør for flere kvinder i ledelse 2011. Aarhus Kommune er anerkendt på landsplan for sit aktive arbejde på området, senest i forbindelse med kommunens topplacering i Ligestillingsministeriets evaluering af danske virksomheders arbejde med "Charter for flere kvinder i ledelse."
Mangfoldighed i ledelse

Ligestillingsminister Lykke Friis og Dansk Industri har udnævnt i alt 10 topledere fra nogle af Danmarks største virksomheder til ambassadører for flere kvinder i ledelse 2011. Ved udnævnelsen forpligter de 10 ambassadører sig til at deltage aktivt i den offentlige debat om kvinder i ledelse, deltage i og afholde arrangemen-ter samt iværksætte initiativer af forskellig karakter.

Stadsdirektør Niels Højberg siger:

"Mangfoldighed i ledelse er afgørende for at skabe innovation og dermed et større vækstgrundlag. Det er nødvendigt at få alle talenter og kompetencer i spil, og vi arbejder i Aarhus Kommune derfor målrettet på, at flere kvindelige talenter ser ledelses- og topledelsesvejen som en attraktiv mulighed. Jeg betragter udnævnel-sen som en flot anerkendelse af vores arbejde – og som en stærk platform for det videre arbejde."

Aarhus Kommune var én af de første 10 virksomheder, der skrev under på Ligestillingsministeriets "Charter for flere Kvinder i Ledelse" og har for nylig fået topkarakterer i ministeriets evaluering af virksomhedernes arbejde med samme. Der arbejdes kontinuerligt med udvikling af ligestillingsområdet.

Aarhus Byråd har således netop vedtaget "Aarhus Kommunes Strategi- og Hand-lingsplan vedr. ligestilling og mangfoldighed 2010-2013," der bl.a. stiller skarpt på mangfoldighed i ledelse. Mangfoldighed forstået i forhold til køn, etnicitet, handi-cap, alder mv.

Formand for Aarhus Kommunes Ligestillingsudvalg, byrådsmedlem Lotte Ceder-skjold (S) siger:

"Ligestillingsudvalget ønsker stadsdirektørens tillykke med den flotte anerkendelse. Vi ser udnævnelsen som et stort skulderklap fra ministeren til den flotte indsats, der er gjort for ligestillingen i Aarhus Kommune – og som en opmuntring i det fortsatte arbejde for ligestilling og mangfoldighed i ledelse. Vi skal have fokus på de barrierer, der gør, at alt for mange kvinder ikke ser ledelsesvejen som en mu-lighed. Det er afgørende i forhold til at skabe mangfoldig – og dermed dynamisk ledelse."

De 10 ambassadører for flere kvinder i ledelse udnævnes officielt hos Dansk Indu-stri torsdag 3. marts 2011.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.255