23948sdkhjf

Plejehjem bruger SKI-aftale til at blive trådløst

Ny teknologi: Plejecentret Birkebo i Helsingør har som et af de første plejehjem benyttet den nye SKI-rammeaftale til at opgradere en ældre kommunikationsløsning med den nyeste trådløse teknologi.
Mini-sendere og bærbare håndsæt med alarmer øger trygheden blandt beboere og personale på Plejecentret Birkebo i Helsingør, som har fået et trådløst kommunikationssystem, der skal styrke kommunikationen mellem beboere og personale og forebygge kritiske situationer. Systemet, der er valgt under den nye SKI-rammeaftale, er leveret af Ascom, som blev godkendt som SKI-leverandør i foråret.

“Det nye kommunikationssystem håndterer beboerkald, alarmer, interne beskeder og personaleplanlægning i en og samme løsning. Beboerne bliver udstyret med små minisendere, som kan sidde enten på armen eller om halsen, og kan med et enkelt tryk få kontakt til personalet, uanset hvor de befinder sig," fortæller chefkonsulent i Ascom, Henrik Wind.

Beboerkaldet sendes direkte til de trådløse telefoner, personale bærer på sig, og det dirigeres automatisk til den medarbejder, der er kontaktperson for den pågældende beboer. Det giver en langt mere rolig og effektiv arbejdsdag for personalet i forhold til det tidligere stationære system med blinkende ganglamper.

Personalets håndsæt har indbygget overfaldsalarm, så de medarbejdere, der arbejder på plejecenterets demensafdeling, kan sende en alarm, hvis en beboer bliver aggressiv. Alarmen sendes direkte til de øvrige medarbejderes håndsæt med lokation, så de med det samme kan se, hvor deres kollega befinder sig. Systemet er også integreret med plejecenterets brandalarm, så personalet med det samme får besked på deres håndsæt i tilfælde af brand.

Birkebos nye kommunikationssystem er baseret på DECT-teknologien, som er den mest pålidelige kommunikationsteknologi og derfor meget udbredt i sundheds- og plejesektoren. Plejecenteret har valgt Ascoms nye robuste d62 håndsæt med alarmfunktionalitet, som kan tåle at blive desinficeret.

SKI-aftale

SKI står for Statens og Kommunernes Indkøbs Service. Ascom blev udvalgt som leverandør under den nye SKI-rammeaftale, som omfatter velfærdsteknologiske løsninger. Aftalen er etableret for at imødekomme det offentliges behov for innovative løsninger, der sikrer maksimal effekt af ressourcerne, og hele Ascoms portefølje af faste og trådløse kommunikationsløsninger er blevet godkendt under aftalen.

Ascom er en førende leverandør af trådløse kommunikationsløsninger til bl.a. håndtering af alarmer og personsikring. Løsningerne er baseret på alarmsendere, personsøgere og trådløs IP-telefoni.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062