23948sdkhjf

Mad uden mælk - og uden besvær

Lægemiddelkonsulenten Signe Lykke Skonnord vil med en ny kogebog gøre livet lettere for dem, som ønsker sig et sundt køkken. Helt eller delvist uden mælk.
For tusindvis af danskere indgår mælk af den ene eller anden årsag ikke i kosten. For dem er det hver dag nødvendigt at være opmærksomme på, hvad de spiser. Men nu kan det være slut med at sige nej til pizza om fredagen og ris a l'mande juleaften.

"Mad uden mælk" er en kogebog, som henvender sig til alle, der ønsker sig en hverdag uden mælkeprodukter. Bogens opskrifter er sunde og lette at lave. Og vigtigst af alt – de smager præcis, som de skal. Alle opskrifterne kan desuden laves med ingredienser, der kan findes i de fleste dagligvarebutikker.

En lettere hverdag

Der findes ingen konkrete tal på, hvor mange der i Danmark lider af laktoseintolerance. Astma og Allergiforbundet regner med, at tallet ligger omkring 2 procent. Derudover estimerer man, at 2-3 procent af alle børn udvikler mælkeallergi, som medfører, at de helt skal undgå mælkeprodukter.

For mange familier betyder det, at de må være påpasselige med, hvad de spiser og drikker for at undgå mavebesvær, opkastning, eksem og andre symptomer. Bogens forfatter er selv en af de mange, som har oplevet, hvad det vil sige at kæmpe med gener, forårsaget af mælk og mælkeprodukter i kosten. Derfor ønsker hun nu at hjælpe andre i samme situation.

Lækker mad uden kompromisser

Signe Lykke Skonnord er foruden lægemiddelskonsulent også uddannet ernærings- og husholdningsøkonom. Det er dén viden, hun har kombineret med sin egen passion for sund og velsmagende mad. Bogen indeholder alternative bud på lækre, mælkefri opskrifter på alt fra moussaka til muffins.

Bogen henvender sig dog ikke udelukkende til mennesker, som ønsker en hverdag helt uden mælk. Den kan også med fordel anvendes som almindelig sund kogebog, hvor mælk tilsættes eller udelades efter smag og behag. Det er først og fremmest den sunde, velsmagende mad, der er i fokus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078