23948sdkhjf

KL: Antallet af medarbejdere rasler ned i kommunerne

Antallet af ordinært ansatte i kommunerne er for første gang nu lavere, end da kommunalreformen i januar 2007 trådte i kraft. Det viser netop offentliggjorte tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor.
Fra januar 2010 til januar 2011 er der blevet næsten 13.000 færre ordinært ansatte i kommunerne, omregnet til fuldtids personer. Faldet er størst i de seneste måneder, så alt tyder på, at tendensen vil fortsætte i den kommende tid.

Antallet af kommunale medarbejdere er dermed endnu lavere end i januar 2007, hvor kommunerne ellers havde overtaget en lang række ubesatte stil-linger fra amterne.

Blandt de store personalegrupper, hvor der er sket et markant fald, kan nævnes personale i dagtilbud, lærere, sosu-personale samt akademikere, che-fer og kontorpersonale.

"De her tal bekræfter, at kommunerne virkelig skærer dybt for tiden. Vi er midt i den største økonomiske opbremsning i den kommunale økonomi siden midtfirserne. Vi er i fuld gang med at gennemføre effektiviseringer og servicereduktioner for næsten 5 mia. kroner, og dermed yder kommunerne et kæmpe bidrag til genopretningen af dansk økonomi", siger KL’s formand Jan Trøjborg i en kommentar.

"Jeg vil gerne understrege, at vi i kommunerne ikke synes, det er morsomt, når vi må skille os af med dygtige medarbejdere. Heldigvis sker mange af personalereduktionerne gennem naturlig afgang, frivillige aftaler og lignende. Og jeg ved, at man i mange kommuner har fokus på at tilrettelægge gode processer, hvor man aktivt bidrager til at hjælpe folk videre til ny beskæf-tigelse", siger KL’s formand.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078