23948sdkhjf

Tusindvis af plejeboliger skal lukke

Kommunerne bør sikre, at flytning fra et plejehjem til et andet foregår på en god måde, mener Ældre Sagen. En ny opgørelse fra Ældre Sagen baseret på tal fra Danmarks Statistik viser, at 12.000 af de godt 70.000 plejeboliger i Danmark er så utidssvarende, at beboerne skal flyttes til et moderne plejecenter, skriver Kristeligt Dagblad.
Værst ser det ud i København, på Frederiksberg og i Aalborg, hvor mellem 15 og 20 procent af plejeboligerne er for dårligt indrettede. Men også en række jyske kommuner som Aabenraa, Struer og Herning må sløjfe gamle plejehjem.

Rammer hårdt

Flytningen rammer især hårdt i mindre landområder, hvor ældre kan opleve at blive flyttet mange kilometer fra deres netværk. Sådan lyder meldingen fra Ældre Sagen.

"At blive flyttet for eksempel 40 kilometer er enormt meget, når man er et gammelt, svækket menneske," siger ældrepolitisk konsulent i Ældre Sagen, Margrethe Kähler, til avisen.

Frygten

Hun understreger, at det er en stor opgave for kommunerne at sikre, at flytningerne foregår på en god måde.

Ifølge Margrethe Kähler bliver Ældre Sagen indimellem ringet op af pårørende, som frygter, at de ældre vil dø af flytningen.

"Men undersøgelser fra København og Sverige viser, at det er en myte. Det hele handler om måden, det bliver gjort på. Det er for eksempel vigtigt, at de store plejehjemsenheder gøres hjemlige og inddeles i små enheder," siger hun til Kristeligt Dagblad.

Fra plejehjemsledernes organisation, Lederforum, er meldingen, at centraliseringen af plejesektoren er uundgåelig.

/Ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.407