23948sdkhjf

Kommunerne står bedre med forebyggelse

Regeringen og KL har netop drøftet regeringens lovforslag om kommunal medfinansiering på sundhedsområdet, og parterne er enige om, at regeringen fremsætter et ændringsforslag, så kommunerne får større økonomisk sikkerhed.
"Det er vigtigt, at vi udvikler sundhedssektoren, så der i de kommende år lægges større vægt på den forebyggende indsats. Det er en nødvendig omstilling de kommende fem-ti år. Men kommunerne skal have nogle ordentlige økonomiske vilkår, når denne omstilling skal gennemføres," understreger Jan Trøjborg.

"Jeg er derfor glad for, at indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder er indstillet på at fremsætte et ændringsforslag til den fremsatte lov om kommunal medfinansie ring på sundhedsområdet, så de væsentligste kommunale synspunkter imødekommes," siger Jan Trøjborg.

Regeringen har lovet, at kommunerne får pengene tilbage, hvis deres udgifter til sundhedsopgaver vokser mere end forudsat på grund af høj aktivitet på sygehusene. Kommunerne har også fået løfte om, at taksterne for betaling ikke kan ændres henover året, og det medvirker også til større budgetsikkerhed.

"Det er helt afgørende for kommunerne, at de ikke risikerer en regnskabssanktion, fordi der skal betales mere til regionerne for sundhedsopgaven end forudsat. Vi er nu enige om, at medfinansieringsudgifterne holdes uden for den såkaldte serviceramme, og det er vi meget tilfredse med," fremhæver Jan Trøjborg som en vigtig konklusion fra mødet med regeringen i dag.

"Det er fremadrettet imidlertid vigtigt, at der skabes større økonomisk rum til den forebyggende indsats. Og vi var på mødet i dag enige om, at det er et centralt tema i de kommende økonomiske forhandlinger mellem regeringen og kommunerne," slutter Jan Trøjborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078