23948sdkhjf

Flere sild på bordet

Omega-3 fedtsyrer menes at have en forebyggende og hæmmende effekt på både hjertekarsygdomme, kræft og gigt. En god kilde til omega-3 fedtsyrer og andre sunde næringsstoffer er sild. Hver fjerde dansker spiser ugentligt sild, og jo ældre vi er, des mere sild spiser vi. Nu lancerer Glyngøre to nye filet-varianter.
Det er sundt at spise fisk. Bl.a. kan omega-3 fedtsyrer, der især findes i fede fisk som fx sild, forebygge hjertekarsygdomme, kræft og gigt.

Ifølge Fødevarestyrelsens kostråd bør vi spise 2-300 g. fisk om ugen. Ny forskning viser, at danskerne kan forlænge deres liv med 3 måneder og spare det danske samfund for 14,2 mia. kroner over de næste 30 år alene ved at spise den anbefalede ugentlige mængde fisk (kilde: www.2gangeomugen.dk).

Selvom danskerne stadig spiser for lidt fisk i forhold til de officielle anbefalinger, er der en stigning at spore i danskernes fiskeindtag. Tal fra Gallup viser, at 1.445.000 danskere (svarende til hver fjerde dansker) spiser sild en til flere gange ugentligt.

Jo ældre vi er, des mere sild spiser vi

Det er især den ældre del af befolkningen, som er gode til at spise sild, og jo ældre vi er, des mere sild spiser vi. Fokusgrupper foretaget af sildeproducenten Glyngøre viser, at danskere, som ikke længere er aktive på arbejdsmarkedet, giver sig bedre tid til at nyde en hyggelig frokost i ro og mag, og her kommer der ofte en god sildemad på bordet.

Mens de yngre danske sildespisere foretrækker udskårne sild i dressing, sætter de ældre forbrugere pris på de hele sildefileter – enten i form af en marineret sild eller en kryddersild.

Smag på en hemmelighed

Glyngøre lancerer nu to nye filet-varianter: en kryddersild og en spændende variant med brændevin. Glyngøre Marinerede Fileter har tidligere vundet en sildesmagstest i Go’ Morgen Danmark på TV2. Hemmeligheden bag en velsmagende sild ligger i tilberedelsen, og Glyngøre-sildenes gode smag skyldes Glyngøres hemmelige krydderiblanding.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062