23948sdkhjf

Bedste Online Kommune udsættes

Landets kommuner er blevet langt bedre til at anvende Internettet og dets muligheder. En udvikling der har taget fart indenfor det seneste år. Faktisk er der sket så meget indenfor området, at den årlige overrækkelse af prisen som Bedste Online Kommune helt ekstraordinært udsættes til efteråret.
Det er den kommunale nyhedsportal KommuneNyt.dk, der har bedt om udsættelse af prisoverrækkelsen, der oprindeligt var planlagt til tirsdag den 26. april på Christiansborg.

"Der er sket så meget indenfor kommunal (online) kommunikation indenfor det seneste år, at vi ikke kan nøjes med at vurdere de kommunale hjemmesider som hidtil. Vi skal nødvendigvis dybere ned i tingene, end vi kan nå inden den 26. april," siger Nicolaj Holm, der er redaktør på Kommunenyt.dk.

Nye hjemmesider og Facebook

I forbindelse med screeningen af landets 98 kommunale hjemmesider er det tydeligt, at overraskende mange kommuner har skiftet grafisk identitet siden Indenrigsminister Bertel Haarder i marts sidste år overrakte prisen som Bedste Online Kommune 2010 til Vejle Kommune.

Herudover har landets kommuner fundet vejen til Facebook og andre sociale medier. Eksempelvis er KL – Kommunernes Landsforening – netop nu i gang med et større Facebook-projekt sammen med en række kommuner. Med dette in mente har arrangørerne – med KommuneNyt i spidsen – besluttet at afsætte mere tid til screening og bedømmelse.

"Det er både i Indenrigsministeriets, Institut for Offentlig Informations samt KommuneNyts interesse, at ekspertvurderingen af de kommunale hjemmesider bliver bedst mulig. Prisen som Bedste Online Kommune skal jo netop gives til den bedste kommune. Og vi er ikke interesseret i, at det ikke sker. Derfor udskyder vi hele arrangementet til den 1. november, hvor vi vil overrække prisen og holde en større konference, der sætter fokus på alle de nye kommunikative muligheder, som kommunerne har," siger Nicolaj Holm.

Han oplyser, at kommunerne vil blive bedømt på deres hjemmesider, deres brug af sociale medier (herunder Facebook) samt flere andre tiltag indenfor online kommunikation.

Christiansborg er for lille

"Sidste år fyldte vi lokalerne på Christiansborg ud. I år har endnu flere vist interesse for arrangementet og konferencen, og derfor vælger vi simpelthen at finde større lokaler til afholdelse af konferencen såvel som overrækkelse af prisen," siger Nicolaj Holm.

Brandmyndighederne tillader kun, at 120 personer er i konferencelokalet på Christiansborg. I 2010 var der præcis 120 deltagere til konferencen

Derfor flytter KommuneNyt.dk hele arrangementet. Datoen er allerede fastsat til 1. november 2011, hvor prisen som Bedste Kommune 2011 vil blive overrakt.

Bag om Bedste Online Kommune

Den kommunale netportal KommuneNyt.dk uddeler prisen som Bedste Online Kommune – en pris der overrækkes af Indenrigsministeren.

Prisen går – som navnet siger – til den af landets kommuner, der er bedst til onlinekommunikation.

I dommerpanelet sidder bl.a. Professor Finn Frandsen fra Handelshøjskolen i Aarhus, lektor Klaus Kjøller fra Københavns Universitet, Ronnie Christensen fra webbureauet RedWeb, Bibbiana Pauszawska fra Forbundet Kommunikation & Sprog samt (formand) chefredaktør Nils Sjøberg fra Danske Fagmedier.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125