23948sdkhjf

Udbetaling Danmark overtager folkepensionen

Fra efteråret 2012 er det ikke Borgerservice i Store Heddinge, der tager sig af opgaven, når stevnsborgerne skal have folkepension, førtidspension, boligstøtte, barselsdagpenge eller familieydelser.
Det skyldes økonomiaftalen for 2011 mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, hvor det blev besluttet at samle den opgave i 5 regionale centre. Den nye myndighed hedder Udbetaling Danmark og drives af ATP.

Stevns Kommune er i gang

Stevns Kommunes borgerservice skal dog stadig varetage alle de opgaver, som forudsætter personlig kontakt. For at gøre overgangen til den nye ordning så skånsom for borgere og medarbejdere som muligt, så er kommunen allerede gået i gang med at tilpasse sig de nye tider.

’De medarbejdere fra Stevns Kommune, som i dag arbejder med udbetaling af folkepension, førtidspension, boligstøtte, barselsdagpenge eller familieydelser flytter så at sige med opgaverne over i Udbetaling Danmark’, fortæller Grethe Rasmussen, borgerservicechef i Stevns Kommune og tilføjer:

’For at sikre en grundig forberedelse omfordeler vi i Stevns Kommunes borgerservice allerede fra midten af 2011 opgaverne i et ’Udbetaling Danmark’-team og et ’kommune’-team. Det giver en lang forberedelse, og så er vi klar, når den faktiske flytning skal ske. På den måde kan Stevns Kommunes service til borgerne blive så god som muligt. Samtidig er det vigtigt for os at give de medarbejdere, som skal flytte til Udbetaling Danmark en solid balast i forhold til deres fremtidige arbejdsliv’, slutter Grethe Rasmussen.

Udbetaling Danmarks 5 centre

Regeringen og Dansk Folkeparti har vedtaget, at de fem nye centre skal placeres i Frederikshavn, Holstebro, Haderslev, Vordingborg og i Hillerød. Stevnsborgerne vil komme til at høre til centret i Vordingborg.

Det er tanken, at alle centre bliver ’multicentre’ og dermed kan varetage sagsbehandlingen for alle de områder, der flytter fra kommunerne.

Op til ca. 1.500 nuværende kommunale medarbejdere vil blive flyttet over til de nye centre med overgangen til den nye organisering. Baggrunden for at samle sagsbehandlingen i 5 centre i stedet for i de 98 kommuner er, at det skaber en effektiviserings-mulighed på ca. 300 mio. kr. om året.

Forandringen er først endelig, når Folketinget har behandlet den reviderede lovgivning for de berørte områder. Dette er planlagt til at ske i 2. kvartal 2011.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063