23948sdkhjf

Bedre sikkerhed for de svageste

Viborg Kommune og Regionshospitalet Viborg har i fællesskab ansat en forløbskoordinator. Hun skal agere i grænselandet mellem de to sektorer for at sikre de svageste patienter bedre behandlingsforløb.
Standardiserede forløbsprogrammer og strukturerede pakkeforløb er der udviklet mange af de seneste år for at gøre det offentliges sundhedstilbud så effektive og hurtige som muligt. Men trods alle gode intentioner er der stadig en gruppe ressourcesvage patienter, som har det svært i sundhedsvæsenet i samspillet med egen læge, hospital og kommunal pleje og rehabilitering. Fx patienter med flere kroniske lidelser og mange kontakter til sundhedsvæsenet. Eller socialt udsatte patienter med et begrænset netværk.

Disse patienter vil Viborg Kommune og Regionshospitalet Viborg nu gøre en særlig indsats for. I fællesskab har de ansat en forløbskoordinator, som skal fungere som en slags stifinder og tovholder for patienter, som af forskellige årsager kan have svært ved at gøre brug af de tilbud, der indgår i standardforløbene. Hensigten er at give dem den ekstra støtte, de har behov for, for at få det samme udbytte af sundhedsydelserne som de patienter, der har flere ressourcer at trække på.

Forløbskoordinatoren skal fx hjælpe patienterne med at få samling på og sammenhæng i deres behandlingsforløb. Hun skal hjælpe med at koordinere deres forløb over sektorgrænserne, så de bliver bedre til at holde fast i deres ambulante behandling og genoptræning. Målet er, at patienterne undgår komplikationer, og at de bliver bedre til at tage hånd om deres egen sundhed - med øget livskvalitet og færre unødige indlæggelser til følge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08