23948sdkhjf

Stadigt færre på revalidering

Det er varm luft, når regeringen vil revalidere flere seniorer efter en afskaffelse efterlønnen. Det er gået den stik modsatte vej i mange år, viser ny opgørelse FOA har lavet.
Færre tilbud

Mens regeringen lægger op til at flere seniorer skal omskoles for at holde dem på arbejdsmarkedet, så får stadig færre rent faktisk tilbudt revalidering. Det viser en opgørelse FOA har lavet på baggrund af tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. I januar 2004 var 20.671 personer på ordningen. Det tilsvarende tal for januar 2011 var 12.266 personer. Det svarer til et fald på 41 procent. Bare det seneste år er antallet faldet med 12 procent.

"Hvis man mener, at omskoling er en del af løsningen, så er det da utroligt, at man bliver ved med at skære i den bedste ordning, vi har til det," siger Mona Striib, der er næstformand i FOA.

Samtidig viser tallene, at det er meget, meget svært at få en revalidering, hvis man er over 50 år. Samlet udgør aldersgruppen 50-64 år under 10 procent af de revaliderede.

En god mulighed

"Et af problemerne er, at man hellere vil investere i de unge. Hvis regeringen rent faktisk vil bruge revalidering i forhold til seniorerne, er det meget glædeligt," siger Mona Striib.

Fra hendes bord ligner regeringens seneste ide dog mest et forsøg på feber-redning.

"I årevis har de begrænset folks muligheder for at uddanne sig ud af arbejde, der var ved at slide dem op. Nu skal de så have en reform i gennem, og pludselig kan alting lade sig gøre, i hvert fald på papiret," siger Mona Striib.

Hun understreger, at FOA varmt støtter at revalidere flere.

"Revalidering er god mulighed for at blive på arbejdsmarkedet, selvom man er slidt. Det er derfor, vi i årevis har råbt op om det tåbelige i at skære ned på ordningen," siger Mona Striib og fortsætter:

"Men det er naivt at tro, at det kan erstatte efterlønnen. Der er en begrænset mængde job, man kan revalidere til med mindre man skal uddanne folk helt ud af deres hidtidige branche – og så bliver det rigt dyrt."

Hun opfordrer nu Beskæftigelsesminister Inger Støjberg til at melde klart ud, hvor mange flere seniorer, der kan få revalidering.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078