23948sdkhjf

Ny ledende overlæge på OUHs kræftafdeling

Fungerende ledende overlæge Peter Sørensen, Onkologisk Afdeling R, er pr. 1. marts ansat som ledende overlæge samme sted.
Den nye ledende overlæge er godt kendt af personalet på Onkologisk Afdeling. Han blev i 2002 overlæge på afdelingen med ansvar for behandling af lunge- og spiserørskræft. I 2008-2010 har Peter Sørensen været stedfortræder for den ledende overlæge.

Peter Sørensen er 46 år og uddannet læge fra Syddansk Universitet i 1990. Han blev speciallæge i onkologi i 1999.

Peter Sørensen har de seneste år været dybt involveret i større strukturelle og organisatoriske ændringer på Onkologisk Afdeling - herunder ambulatoriestruktur, indførelse af epj og etablering af akutstue.

Han vil sammen med oversygeplejerske Merete Bech Poulsen fortsætte sit arbejde med at fastholde og udvikle højtspecialiseret behandling og forskning med fokus på både drift, udvikling og et godt arbejdsmiljø.

Konkret skal den kliniske forskning prioriteres, og i samarbejde med afdelingens forskningsansvarlige skal et stort volumen af ph.d.-studerende vedligeholdes. Andre større opgaver i 2011 er at gøre afdelingen klar til akkreditering i henhold til Den Danske Kvalitetsmodel i efteråret samt at etablere et særligt afsnit for palliative patienter for at undgå, at de bliver sendt videre til andre afdelinger, når kræftlægerne ikke kan gøre mere for at behandle deres cancer.

Peter Sørensen har bred erfaring med undervisning af læge- og sygeplejerskestuderende, læger og sygeplejersker. Han har været initiativtager og ansvarlig for Lungekræftskolen på Onkologisk Afdeling på OUH siden 2005 samt initiativtager til og redaktør på bogen "Livet med lungekræft" fra 2007, hvor 12 danskere med lungekræft og deres pårørende fortæller deres personlige historier.

Peter Sørensen har også ledelseserfaring fra udlandet. I 2007-2008 var han i 13 måneder faglig og administrativ leder af strålebehandlingsafsnittet på Tawam Hospital (Johns Hopkins) i De Forende Arabiske Emirater.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078