23948sdkhjf

Stadig færre går på efterløn

Færre danskere går på efterløn, og dem der bruger ordningen bliver ældre. Det viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Efterlønsordningen kommer helt af sig selv til at omfatte færre i fremtiden. Tilgangen til ordningen falder nemlig fortsat. 32.800 danskere gik på efterløn i 2010. Det er knap 1.000 færre end i 2009 og hele 5.500 færre end i 2007. Det viser en opgørelse FOA har lavet på baggrund af tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

"Tallene viser det, vi har sagt hele tiden. Der er lavet de ændringer af efterlønnen, der er brug for. Ordningen skal nok finde et fornuftigt leje helt af sig selv. Derfor er det unødvendigt brutalt at blive ved med at true dem med det hårdeste arbejde med at tage efterlønnen fra dem," siger Dennis Kristensen, formand for FOA og fortsætter:

"Det er dyrt at gå på efterløn. Vores medlemmer gør det ikke for sjov."

Opgørelsen viser også, at dem, der går på efterløn, udskyder det stadigt længere. Således var en ny efterlønner i 2010 i gennemsnit 61,5 år gammel. Det er et halvt år ældre end en ny efterlønner i 2007.

"Jeg tror, det handler om, at de fysiske arbejdsvilkår er blevet bedre. Min erfaring er, at langt de fleste gerne vil arbejde,og være en del af det fællesskab, så længe de oplever, at de kan følge med både fysisk og mentalt," siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078