23948sdkhjf

Tolv ideer til at gøre ældre selvhjulpne

Nye teknologier, der er under udvikling til fremtidens ældrepleje, præsenteres på udstilling på Hovedbiblioteket i Esbjerg fra 7. marts.
En tørrekåbe, en elektrisk lynlås, et sammenklappeligt badekar og et sejl, der gør det muligt for mennesker med lammelser selv at komme fra sengen og over i en kørestol eller rundt i boligen. Det er fire af tolv nye ideer til teknologi, der skal gøre ældre borgere og andre, der i dag modtager praktisk hjælp eller personlig pleje, mere selvhjulpne. Teknologier, som Esbjerg Kommune sammen med tre andre kommuner har deltaget i at få udviklet.

Hjælp til selvhjælp

Ti af ideerne præsenteres nu på en udstilling på Hovedbiblioteket i Esbjerg fra den 7. marts og frem til den 7. april 2011. Her kan alle interesserede se eksempler på de nye teknologier i form af prototyper og få flere oplysninger om projekt Selvhjulpen med teknologi.

- At være selvhjulpen i hverdagen giver livskvalitet og er noget, som de fleste sætter meget højt. Det viser blandt andet en undersøgelse, som Esbjerg Kommune har foretaget, af 55 – 65-åriges ønsker til livet, når de bliver ældre. Derfor lægger vi også meget stor vægt på at støtte den enkelte i at kunne klare sig selv længst muligt. De nye teknologiske hjælpemidler kan bidrage hertil, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget Henning Ravn.

Nu er udfordringen at finde partnere, som vil videreudvikle og producere ideerne. Måske en udfordring for det lokale erhvervsliv? To ideer er ikke med på udstillingen. Dem er man allerede i gang med at undersøge, om der kan søges patent på.

Ideerne er udvalgt blandt 140 forslag, som er samlet gennem interviews med og observationer af borgere i Esbjerg og tre andre kommuner. Projektet har fået støtte af Erhvervs- og Byggestyrelsens program for brugerdreven innovation. Læs mere om projektet på: www.selvhjulpenmedteknologi.dk

Udstillingen med titlen Selvhjulpen med teknologi kan ses på Hovedbiblioteket i Esbjerg fra den 7. marts frem til den 7. april 2011 i bibliotekets åbningstid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062