23948sdkhjf

Penge til frivillige, der bekæmper ensomhed

Ældre- og Handicapudvalget i Odense Kommune har netop uddelte godt 1,3 mio. kr. til det frivillige sociale område gik langt de fleste penge til foreninger, der går til kamp mod ensomhed blandt ældre.
Ældre Sagens telefonlinje for ensomme ældre og Røde Kors' ønske om at rekruttere flere frivillige til bl.a. vågetjeneste på byens plejecentre var blandt de projekter, som Ældre- og Handicapudvalget valgte at støtte, da udvalget godkendte tildeling af § 18-midlerne 2012.

Også en lang række mindre lokale foreninger og klubber som fx Fangelklubben, Korup-Ubberud Besøgstjeneste og Højbylund Ældreklub har opnået støtte fra § 18 med den begrundelse, at de med deres sociale aktiviteter forebygger ensomhed blandt lokalområdets seniorer.

"Alt for mange oplever ensomhed, når ægtefællen og netværket falder bort. Her er det så vigtigt, at vi har et solidt civilsamfund, hvor vi har lyst til at tage os af hinanden. Og det er der heldigvis rigtig mange, der gerne vil," udtaler rådmand Jane Jegind. Hun understreger dog, at der i stigende grad er brug for det frivillige engagement i årene frem.

Flere penge til udvikling

"Vi står over for udfordringer i fremtiden, der gør, at du og jeg i højere grad må på banen og gør en indsats for naboen, pårørende eller andre, der har brug for en håndsrækning," siger Jane Jegind.

Hun håber, at et tættere samarbejde mellem frivillige og kommunen vil kunne imødekomme, bl.a., at flere pga. af alder og sygdom forventes at få brug for støtte, mens det er de små årgange, der er på vej ind på arbejdsmarkedet.

Ca. 275.000 kr. er endnu tilbage i udviklingspuljen og er dermed øremærket til udvikling og nytænkning, fx nye initiativer og samarbejdsformer. Udviklingspuljen kan søges løbende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063