23948sdkhjf

Nu sparer kommunerne penge

"Kommunerne er i fuld gang med omfattende besparelser". Sådan siger KL’s formand, Jan Trøjborg, i kølvandet på Danmarks Statistiks offentliggørelse af nationalregnskabstallene for fjerde kvartal 2010.
Et fald i forbruget

Offentliggørelsen viser, at det offentlige forbrug i fjerde kvartal af 2010 faldt med 0,2 pct. i forhold til kvartalet før. Det er andet kvartal i træk, hvor det offentlige forbrug falder.

Det er ikke muligt at opgøre kommunernes andel i tallene, men en sandsynlig forklaring på udviklingen er, at de kommunale besparelser nu for alvor begynder at slå igennem.

"Kommunernes budgetter for 2011 ligger knap 5 mia. kr. under regnskabsniveauet i 2009. Kommunerne er dermed altså i gang med en opbremsning, hvis lige vi ikke har set siden midten af 80-erne. Det vil vi desværre ikke kunne gennemføre, uden at det vil kunne mærkes hos borgerne," siger Jan Trøjborg.

Mange skoler

"De helt store besparelser mærker vi for alvor her i 2011, hvor der bl.a. vil blive nedlagt mindst 77 skoler rundt om i landet. Vi står midt i en stor omstillingsproces, hvor 2010 blot har været et skridt på vejen. Det tager tid at foretage så store besparelser, som vi her er i gang med. Derfor vil budgettet for 2010 heller ikke holde. Det fortalte vi allerede regeringen i september. Men udviklingen i de sidste to kvartaler er klart et udtryk for, at de omfattende besparelser, der gennemføres i kommunerne, for alvor får effekt i 2011", fortsætter Jan Trøjborg.

Nedskæringerne viser sig også i antallet af kommunale medarbejdere. De seneste personaletal viser bl.a., at kommunerne fra november 2009-november 2010 har reduceret personalet med over 11.500 ordinære medarbejdere. Det svarer til knap tre procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078