23948sdkhjf

FOA anbefaler ja

Trods et magert resultat anbefaler et stort flertal i FOAs hovedbestyrelse medlemmerne at stemme ja til den nye overenskomst.
Ledelsen er for

FOAs valgte i både hovedbestyrelsen , de centrale sektorbestyrelser og faglige udvalg anbefaler medlemmerne at stemme ja til de forslag til ny overenskomst, FOA har forhandlet sig frem til med kommuner og regioner.

"Det er et meget magert forlig, som jeg ikke håber nogensinde at skulle lave magen til igen.

På de givne betingelser tror jeg, det er det rigtige forlig, men nu er det op til medlemmerne, om det er godt nok," siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Blandt de valgte i hovedbestyrelsen, centrale sektorbestyrelser og faglige udvalg stemte et stort flertal ja til at anbefale resultatet. Herefter valgte hovedbestyrelsen med stemmerne 45 for, 2 imod og en blank at anbefale medlemmerne at stemme ja til forliget.

"Det er særdeles ubehageligt, at vi det første år vil opleve reallønsfald. Andet år holder reallønnen, men det er selvfølgelig aldrig tilfredsstillende ikke at kunne sikre reallønnen. Resultatet er et kriseforlig," siger Dennis Kristensen.

Ikke nok

Selv om han på forhånd vidste, at rammerne for dette års forhandlinger var stramme, er han alligevel blevet negativt overrasket over dele af forhandlingerne.

"Jeg havde forventet større ansvarlighed fra arbejdsgiverne i både kommuner og regioner i forhold til at sikre trygheden for de ansatte," siger Dennis Kristensen og fortsætter:

"Og så er jeg er ked af, at det ikke har været muligt at komme igennem med skævdeling til fordel for dem, der har mindst, så de kunne undgå at opleve reallønsnedgang."

Derudover beklager han, at fagbevægelsen ikke kunne bliver enige om at sætte kvindernes lavere lønninger i fokus ved denne overenskomst.

Urafstemningerne blandt de regionalt og kommunalt ansatte kommer, som det ser ud nu, til at finde sted fra den 7. marts til den 4. april 2011. Medlemmerne kan stemme med post, sms og via FOAs hjemmeside.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078