23948sdkhjf

Varme hænder i ledighedskøen

Flere FOA-medlemmer bliver arbejdsløse. Værst går det ud over ansatte i Social- og sundhedssektoren. Deres arbejdsløshed er steget med 61 procent på et år.
Stadig flere af FOAs medlemmer bliver ramt af ledighed. Fra maj sidste år til maj i år er 44 procent flere FOA-medlemmer blevet arbejdsløse. Det viser nye tal fra FOAs a-kasse.

"Det er en rigtig trist udvikling både for vores medlemmer og for de borgere, der kunne have nydt godt af deres arbejde," siger Mona Striib, som er næstformand i FOA.

Hårdest ramt er medlemmer indenfor Social- og sundhedssektoren, der blandt andet arbejder på hospitaler og i hjemmeplejen. Deres arbejdsløshed er steget 61 procent det sidste år.

"Det er en direkte konsekvens af nedskæringerne i kommuner og på sygehusene. Det er gået hårdt ud over de varme hænder," siger Mona Striib.

Også i daginstitutioner

Blandt det pædagogiske personale organiseret i FOA, er ledigheden også vokset markant. Her er stigningen det sidste år på 32 procent.

"Daginstitutionerne fyrer specielt pædagogmedhjælpere, mens de til gengæld får flere ind i løntilskud. Det har store konsekvenser for vores medlemmer. Samtidig er det skidt for børnene. Det er bedre, at de bliver passet af nogen, der har valgt det selv end af folk i løntilskudsjob," siger Mona Striib.

Trods stigningen i ledigheden er FOAs medlemmer stadig ikke så hårdt ramt som andre grupper. Den samlede ledighed i maj var på 3,3 procent mod 2,5 i maj 2010.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063