23948sdkhjf

Robotter giver mindre tid hos de ældre

Velfærdsteknologien bør bruges sammen med personalet - ikke i stedet for, mener FOA i Aarhus
Fra 1. januar 2012 kan ældre århusianere ikke længere blive visiteret til at få hjælp til støvsugning. Kommunen planlægger nemlig at spare 5-6 mio. kroner ved at lade robotter klare støvsugningen hos de ældre, som selv skal købe de små robotstøvsugere. Ideen vækker ikke begejstring hos den lokale FOA-formand, Kirsten Normann Andersen.

"Jeg synes simpelthen, at det er for sølle. Det vil give mindre menneskelig kontakt med borgerne og dermed også mindre tid for personalet til at holde øje med borgernes trivsel. Det handler jo ikke bare om at få støvsuget, men også om at være der for at opdage, om den ældre ændrer adfærd, er ved at blive dement eller måske har en infektion," siger hun.

Ifølge Kirsten Normann Andersen er hun ikke imod velfærdsteknologi og robotstøvsugere for enhver pris. Alle tiltag, der kan forbedre social- og sundhedspersonalets fysiske arbejdsmiljø, hilses velkomne. Men det skal ikke være et enten-eller men et både-og. Velfærdsteknologi skal bruges i samarbejde med personalet og ikke i stedet for personalet, mener Kirsten Normann Andersen, som forudser, at mange ældre vil få problemer med at betjene robotstøvsugerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078