23948sdkhjf

DF vil have hunde i hjemmeplejen

Ældre er glade for at besøg at en hund sammen med deres hjemmehjælper. DF vil udbrede ordningen.
Hunden er menneskets bedste ven, mener mange - også ældre borgere. Og det mener Dansk Folkeparti, der bør tages højde for i de kommunale hjemmeplejer, så flere hjemmehjælpere får mulighed for at tage hunden med på arbejde.

Oskar er et hit

Efter at de ældre på Amager er begyndt at få besøg af Danmarks første terapihund, den sorte labrador-rottweiler Oskar, mener Dansk Folkepartis kommunalordfører, Morten Marinus, at eksemplet bør bredes ud til flere kommuner.

"De ældre mennesker ser frem til besøget, og hundens ejer har set flere eksempler på, hvordan senile og ellers kontakttunge personer liver op og snakker med hunden, når den kommer på besøg. Oskars ejer har oven i købet bemærket, at der er mindre sygdom og mindre medicinforbrug hos borgerne på Oskars rute," siger Morten Marinus og fortsætter:

"Ordningen koster ikke alverden, men har en betydelig og positiv effekt. Den effekt så jeg gerne spredt ud til kommunale hjemmeplejer i hele landet."

Ministeren på banen

Dansk Folkepartis kommunalordfører har nu bedt socialminister Karen Hækkerup kommentere erfaringerne med Oskar.

Ifølge Morten Marinus bør kommunerne give plads til, at udvalgte ansatte i hjælpeordninger for ældre og handicappede, i det omfang forholdene tillader det, får mulighed for at tage kæledyr med på arbejde til glæde for de borgere, som har lyst til et besøg.

"Der vil i første omgang naturligvis være tale om forsøgsordninger, som skal testes og evalueres. Umiddelbart kan jeg kun forestille mig, at det vil være en succes for de mange ældre og handicappede, som ikke selv har muligheden for at have et kæledyr i deres hverdag."

"Jeg håber derfor, ministeren vil være indstillet på at der afsættes midler til en udbredelse af ideen," siger Morten Marinus.

//ritzau//
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08