23948sdkhjf

Frit valg til FOAs medlemmer

FOAs hovedbestyrelse har besluttet at arbejde for, at medlemmerne skal have frit valg af, hvem der skal investere medlemmernes opsparing til alderspension.
Beslutningen er så vidt vides den første af sin art, når det gælder arbejdsmarkedspensionerne. FOAs medlemmer vil i fremtiden kunne vælge mellem fire og otte andre formueforvaltere end PenSam, der administrerer FOA-medlemmernes pension i dag. Beslutningen om frit valg drejer sig kun om alderspensionerne. FOA ønsker at bibeholde den solidariske dækning, når det eksempelvis gælder dækning ved invalidering, kritisk sygdom og dødsfald.

"Jeg ser det som en naturlig og løbende proces at tilbyde medlemmerne større og større valgfrihed," siger FOAs forbundsformand Dennis Kristensen.

"Vi har et unikt forbruger-demokrati i PenSam. Vi har for år tilbage givet individuelle muligheder i pensionen med vores Flexions-ordning. Og nu giver vi individuelle muligheder og rettigheder, når det drejer sig om at få pengene til at yngle. Det sker samtidig med, at vi fastholder solidariteten, der er en hjørnesten i arbejdsmarkedspensionerne," siger Dennis Kristensen.

Han afviser ikke, at utilfredse PenSam medlemmer har presset på for at få lov til at investere deres pension andre steder end PenSam.

"Det er selvfølgelig helt i orden, at medlemmerne interesserer sig for deres pensions-forrentning. Og hvis medlemmerne nu kan gå ud og hente en bedre forretning, end vi kan i PenSam, så sætter det naturligvis os andre under pres. Det ser vi kun frem til. I sidste ende er ambitionen, at medlemmerne skal have de bedst mulige pensioner og den bedst mulige forrentning," siger Dennis Kristensen.

Det er endnu ikke besluttet, hvem der bliver de op mod otte eksterne formueforvaltere, som medlemmerne kan vælge. Det vil være afgørende, at forvalterne er underlagt Finanstilsynets tilsyn på samme vis som PenSam er det.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063