23948sdkhjf

Socialøkonomien driller i Aarhus

Efter møde blandt partierne bag sidste års budgetforlig opfordrer social- og beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen til, at byrådet står sammen om at løse de økonomiske udfordringer på det specialiserede socialområdet i de kommende år.
"Aldrig har det specialiserede socialområde løst så mange og så komplekse opgaver, som det sker i dag. Det har betydet et overordentligt stort pres på økonomien på området. Et pres, som har betydet, at socialområdet netop har været igennem den hidtil største reduktion af udgifterne nogensinde for at kunne leve op til byrådets beslutning om balance i økonomien på socialområdet," siger rådmand Hans Halvorsen.

Med den store spareplan fra januar er udviklingen imidlertid ikke sat i stå. Efterspørgslen på sociale ydelser og støtte fortsætter ufortrødent, og det indebærer, at kommunen løbende gennem hele 2011 skal tilpasse udgifterne for at leve op til målet om økonomisk balance.

"Aktuelt kan vi efter årets første tre måneder konstatere, at der kommer til at mangle i omegnen af 70 mio. kr. for at nå målet. Derfor har vi med rettidig omhu allerede iværksat en række yderligere tiltag, som indebærer, at der først og fremmest bliver sat ekstra damp under besparelserne fra januar samt en yderligere ombremsning af udgifterne. Byrådets socialudvalg fik før påske en orientering om denne handlingsplan, og jeg har noteret mig, at et samlet udvalg nikkede til planen og tog den til efterretning," siger Hans Halvorsen.

Afrapportering

Samtidig fortsætter udvalget med at orientere hele byrådet ved de kvartalsmæssig afrapporteringer, som er aftalt, og som laves i tæt samarbejde med Borgmesterens Afdeling.

"Det er således ikke korrekt, når nogle medlemmer af byrådet har udtalt, at der ikke er styr på økonomien på socialområdet. Tiltagene er netop et udtryk for, at vi på socialområdet styrer efter at leve fuldt og helt op til byrådets beslutning om balance i økonomien i 2011," siger Hans Halvorsen.

Tilbage står imidlertid, at byrådet ikke har taget stilling til, hvordan den stadigt stigende efterspørgsel på socialområdet skal imødegås i de kommende år, hvor der ventes et mindst lige så stort pres på de sociale ydelser.

"Jeg vil kraftigt opfordre byrådets medlemmer til at stå sammen om at finde løsninger, der kan forhindre, at Aarhus Kommunes serviceniveau over for de svageste grupper bliver så udhulet, at vi ikke længere kan være det bekendt. Det kræver, at alle tager situationen alvorligt og ikke bruger denne fælles udfordring til politisk mudderkastning men trækker i arbejdstøjet og konstruktivt bidrager med løsningsforslag," siger Hans Halvorsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077