23948sdkhjf

Ergoterapi, demens og velfærdsteknologi

Ergoterapeutforeningen er arrangør af tema- arrangement for ergoterapeutstuderende om demens og velfærds- teknologi
Ergoterapeutforeningen og Health & Rehab 2010 inviterer studerende på ergoterapeutuddannelserne til et temaarrangement på Health & Rehab messen i Bella Center onsdag den 5. maj kl. 12-15.

Arrangementet, der er et tilbud til ergoterapeutstuderende med henblik på at give dem et godt fagligt udbytte af besøg på messen, vil bestå af en række aktiviteter, som er tilrettelagt særligt for de ergoterapeutstuderende.

Programmet indledes med et mini-seminar "Ergoterapi, demens og velfærdsteknologi" kl. 12-12.45 under ledelse af Lisbeth Villemoes Sørensen, specialeergoterapeut, MPH, ph.d.

Lisbeth Villemoes Sørensen giver et indblik i demens, som er en kronisk fremadskridende sygdom, hvor den ramtes evne til at klare hverdagslivet reduceres i forløbet, og den demente bliver tiltagende afhængig af andres hjælp.

Omkring 80.000 danskere lider af en demenssygdom.

Demente, der får tekniske hjælpemidler, kan opnå forbedret selvstændighed, øget sikkerhed og øget aktivitet og dermed optimal livskvalitet.

En forudsætning for dette er en professionel og individuel aktivitetsanalyse, som kræver, at den professionelle har aktuel viden om teknikkens muligheder, og at der omhyggeligt følges op på, hvorledes de tekniske hjælpemidler virker i relation til den dementes aktuelle hverdag.

Efter mini-seminaret uddeles Ergoterapeutforeningens Bachelorpris. Prisen uddeles for bedste bachelor-projekt én gang pr. semester til et projekt af høj kvalitet med perspektiver for ergoterapifaget.

Fra kl. 13.10–13.40 er der besøg i aktivitetsområdet, hvor Handicapidrættens Videnscenter - både gennem aktivitet og et lille oplæg - vil belyse messens emne om demens i forhold til idræt og bevægelse.

Arrangementet slutter med besøg hos en række udstillere, som hver især giver et kort oplæg med relation til ergoterapi, demens og velfærdsteknologi.

Tid og Sted

Onsdag den 5. maj kl. 12-15

i lokale B4-1 i Bella Center.

Yderligere information om arrangementet

til Ergoterapeutforeningen,

konsulent Beate Jarl, bj@etf.dk

tlf. 53 36 49 21.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078