23948sdkhjf

Kom let til det tunge

Fedmeepidemi: Det stadig stigende antal overvægtige danskere er i fokus på Health & Rehab 2010
Flere og flere danskere bliver svært overvægtige, og problemet trænger sig på i hele pleje- og sundhedssektoren.

Derfor sætter årets Health & Rehab messe fokus på bariatri - læren om fedmerelaterede sygdomme. Emnet bliver behandlet på seminarer og en konference.

Jens Bay fra DRG, som er initiativtager til messens konference om offentligt-privat-innovation, har også taget initiativ til en konference om bariatri, som sætter fokus på fedme-udviklingen og udfordringer og løsninger.

Konferencen kan suppleres med et besøg på de udstillende stande, hvor deltagerne kan se og prøve de bariatriske produkter.

Fremtidens udfordringer

Konferencen om bariatri “Kom let til det tunge" er tilrettelagt af Plambech&Bøgedal, der er blandt de førende eksperter inden for bariatrien herhjemme.

Bag firmaet står ergoterapeut Lene Plambech og fysioterapeut Gitte Bøgedal.

De fortæller på konferencen om problemets udbredelse herhjemme og i resten af verden - og giver deres bud på de aktuelle udfordringer og udviklingen i relation til arbejdsmiljøet i pleje- og omsorgssektoren.

Endelig ser de nærmere på løsninger og muligheder samt ikke mindst på, hvad vi kan vente os i fremtiden.

Plambech&Bøgedal har inviteret endnu en oplægsholder, arbejdsmiljøkonsulent Torben Garbo fra Odense Universitetshospital, OUH. Det er ti år siden, OUH og Torben Garbo begyndte at få øjnene op for behovet for bariatriske produkter.

På konferencen fortæller han om, hvilke løsninger og produkter, de valgte, og om hvordan de har organiseret opgaven. Torben Garbo giver også et bud på, hvad vi kan forvente os i fremtiden.

Seminarer Bariatri

Tirsdag den 4. maj kl. 10.00 og onsdag den 5. maj kl. 13.15 - Arrangeret af Cobi Rehab.

Målgruppe:

Ergo- og fysioterapeuter, ledere og indkøbere i den offentlige sektor, forflytningsvejledere, plejepersonale og portører, vidensinstitutioner, politikere, m.fl.

Oplægget:

Definition og gennemgang af de forskellige grader af fedme. Gennemgang af de forskellige kropstyper, hvor dragterne præsenteres. Processens 3 faser omkring valg, tilpasning og implementering af hjælpemidlet herunder:

• Kommunikation, observation og interview

• Individuelle mål, opfølgning og evt. nye mål med fokus på rehabilitering

• Måltagning af den bariatriske patient

• Fysiske rammer

• Arbejdsmiljø

• Muligheder

Tirsdag den 4. maj kl. 13.00–14.00 og onsdag den 5. maj kl. 10.00–11.00 - Lokale B5-4.

Svær overvægt – kropsformer, bevægelsesmønstre, krav til hjælpemidler og praktisk fremvisning

Arrangeret af Guldmann Consulting

Målgruppe:

Ledere i den offentlige velfærdssektor, forflytningsvejledere, hjælpemiddelterapeuter, innovatører i den offentlige og private sektor, designfirmaer og producenter, vidensinstitutioner, politikere, erhvervsorganisationer, faglige organisationer m.fl.

Oplægget:

Der kan være meget stor forskel på, hvor på kroppen den bariatriske person har sin overvægt placeret. Placeringen af overvægten (kropsformen) har indvirkning på, hvordan personen bevæger sig og dermed også på, hvordan den bariatriske person skal hjælpes, hvis han/hun bliver patient.

• Definition af overvægt og fedme

• Kort om udbredelsen af overvægt og fedme i Danmark i dag, samt bud på fremskrivningn af problematikken.

• Forskelle i kropsformer i bariatriske personer og kropsformens betydning for den bariatriske persons bevægelesmønster.

• Hvilke krav stiller den bariatriske persons kropsform til hjælpemidler?

• Eksempler på og analyse af hjælpemidler som er udviklet til den bariatriske person.

Det er gratis at deltage, men tilmedling er nødvendig. Yderliger oplysninger: Guldmann Consulting, Allan Vinther, tlf. 25 52 04 46

Torsdag den 6. maj kl. 10.00

Fremtidens udfordring, Bariatri (svær overvægt) - udviklingen, udfordringer og løsninger

Arrangeret af Plambech&Bøgedal og Torben Garbo

Målgruppe:

Ledere i den offentlige velfærdssektor, innovatører i den offentlige og private sektor, designfirmaer og producenter, vidensinstitutioner, politikere, erhvervsorganisationer, faglige organisationer m.fl.

Formål:

Seminaret sætter fokus på problemets udbredelse herhjemme og i resten af verden. Deltagerne får et bud på, hvilke aktuelle udfordringer udviklingen giver os i forhold til arbejdsmiljøet for de ansatte i plejesektoren. Endelig ser man nærmere på løsninger og muligheder samt ikke mindst på, hvad vi kan forvente os i fremtiden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078