23948sdkhjf

Fokus på tryksår og fedme - og hjælpemidler til store

Cobi Rehab har specialiseret sig i at levere hjælpemidler til fysisk handicappede i Danmark, Europa og USA og har gennem mange år opnået stor erfaring indenfor madrasser til forebyggelse og behandling af tryksår
“Det tryksårsforebyggende område optager os meget, og vi bestræber os konstant på at være på højde med den sidste nye viden på området,“ siger Keld Jørgensen, indehaver af Cobi Rehab.

På Health & Rehab 2010 præsenteres bl.a. Cobiflow 600/Summit, som er Cobi’s nyeste madras med automatisk trykjustering og batteri back-up. Madrassen er en vekseltryksmadras til forebyggelse og behandling ved høj risiko forløb, sår stadie 0-4. Madrassens pumpe er udstyret med en computer sensor, der bevirker, at der er total fuldautomatisk kontrol af trykaflastningen, hvilket gør madrassen unik.

Cobi er også i førertrøjen, når det drejer sig om hjælpemidler til overvægtige.

“Vi producerer vores egne produkter, XXL-Rehab serien, med en stærk konstruktion og funktionelt design specielt udviklet til bariatriske brugere med en vægt på op til 325 kg." fortæller Keld Jørgensen - og fortsætter:

“Gennem årene har vi opbygget en stor vidensbank på området for bariatri, og næsten alle hospitaler har deltaget i et eller flere af vores kurser og købt vores produkter til bariatriske brugere."

Vægt på innovation

På Health & Rehab 2010 viser Cobi deres nyeste XXL-Rehab produkter. Heriblandt:

* XXL-Rehab Minimaxx: den ekstraordinære sammenklappelige kørestol med hård ramme.

* XXL-Rehab Manuel Kørestol – Eclipse Tilt: den manuelle kørestol med 30 grader tilt, der sikrer optimal komfort.

* XXL-Rehab Badetoiletstol med drivhjul: badetoiletstolen med 24" baghjul, der gør stolen nem at drive frem.

* XXL-Rehab Rollator King: rollatoren med en vægt kapacitet på 295 kg, med brede dæk og megen stabilitet.

* XXL-Rehab Rollator Support: rollatoren med en underarmsstøtte, der yder ekstra støtte til at gå i en mere oprejst stilling og øger aflastningen af håndleddene.

“Vi lægger stor vægt på at være innovative i vores udvalg af produkter og dermed gøre vores til at videreudvikle sektoren ved at tilbyde moderne hjælpemidler med vægt på værdighed og funktionalitet for alle involverede,“ lyder det fra Keld Jørgensen.

På Health & Rehab arrangerer Cobi otte seminarer i dagene 4.-6. maj om henholdsvis bariatri, smerter og madrasser, hvor firmaets konsulenter øser ud af deres erfaring.

Seminar og fedme

På årets messe er bariatri et af de helt store temaer, som bl.a. Cobi sætter fokus på gemmen seminarer.

“Når vi arbejder med bariatriske personer, kommer vi ikke udenom de forskellige kropsformer og deres undergrupper af kropstyper. Forskellige kropstyper medfører forskellige behov. Dette er vigtigt i forhold til valg og indstilling af hjælpemidler og i aktiviteter som forflytning og rehabilitering. Vi gennemgår de forskellige kropstyper og former samt inddrager vores specialudviklede dragter for således at konkretisere behov og ressourcer i relation til hjælpemidler,“ oplyser Keld Jørgensen.

Der vil være mulighed for selv at afprøve dragterne.

Undervisningen leveres af Malene Alexandrowiz, ergoterapeut og konsulent hos Cobi. Hun har flere års erfaring indenfor det bariatriske område og har undervist på kongresser og symposier i både ind- og udland.

Seminar om smerte

Cobi sætter ligeledes fokus på smerter.

“Smerter er et diffust område, hvor det er vigtigt at have viden om håndteringen og smerte-minimeringen. Vi som terapeuter oplever patienters og brugeres smerter fra sidelinjen, og vi hører om de frustrationer, som fagpersonale dagligt skal håndtere," påpeger Keld Jørgensen.

Smerte-seminaret vil fokusere på, at fagpersonalet dels skal være bevidste om hjælpemidlets indvirkning på smerter, dels skal være i stand til at kende og differentiere de forskellige smerte-kvaliteters påvirkning og indflydelse på kroppen - i forbindelse med vejledning og udvælgelse af et hjælpemiddel.

Undervisningen leveres af ergoterapeut Malene Alexandrowiz, som har mange års erfaring på området.

Den rigtige madras

Cobi står ligeledes bag seminar om madrasser, og har opbygget en stor viden om, hvilke madrasser der passer bedst til forskellige patientgrupper. Antidecubitus madrasser er et område, der er under konstant udvikling. Og seminaret vil bl.a. have tværfagligt fokus i forhold til behandling og forebyggelse af tryksår. Undervisningen leveres af Pernille Priess Pedersen, ergoterapeut og konsulent hos Cobi. Hun har mange års erfaring på området for tryksårsforebyggende madrasser, og vil belyse emnet med egen indgangsvinkel og supplere med ny viden fra en kongres i Washington.

Nærmere oplysning

Tlf +45 70 25 25 22

www.cobi.dk

www.xxl-rehab.com

www.cobibasic.dk

Stand nr. C2027

Cobi’s seminarer

Tirsdag 4. maj

Bariatri seminar kl. 10.00 – 12.00 lokale B4-1

Madras seminar kl. 10.30 – 11.15 lokale B5-2

Smerte seminar kl. 13.30 – 14.15 lokale B5-1

Onsdag 5. maj

Madras seminar kl. 10.30 – 11.15 lokale B5-2

Smerte seminar kl. 10.30 – 11.15 lokale B5-3

Bariatri seminar kl. 13.15 – 15.15 lokale B4-1

Torsdag 6. maj

Madras seminar kl. 10.30 – 11.15 lokale B5-2

Smerte seminar kl. 12.30 – 15.00 lokale B4-2
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094