23948sdkhjf

FOA: Endnu et overfald i psykiatrien

Kun få uger efter en psykisk syg patient på psykiatrisk afdeling på Frederiksberg hospital overfaldt to medarbejdere er det sket igen. Samme patient, som nu er indlagt på Skt. Hans har overfaldet en social- og sundhedsassistent, og slået ham så voldsomt i hovedet, at han måtte sys med op til flere sting.  
Uacceptable forhold

"Det er helt uacceptabelt, at de ansatte i psykiatrien i stigende grad udsættes for vold fra patienterne", siger Karen Stæhr, sektorformand for social- og sundhedssektoren i FOA. Besparelser, sengelukninger og for få medarbejdere har gjort vilkårerne for de ansatte i psykiatrien vanskeligere, mener hun."Ressourcemanglen er med til at skabe et presset psykisk og fysisk arbejdsmiljø for de ansatte i psykiatrien. Det betyder alt for ofte, at medarbejderne ikke har tid og ressourcer til at tale med og være sammen med patienterne. Det kan i værste fald udvikle sig til vold fra patientens side," siger Karen Stæhr. 

Bedre forhold

"Danske Regioner taler om, at vi skal have verdens bedste psykiatri. Det er FOA enige i, men det kræver, at man afsætter den nødvendige økonomi, og sikrer, at normeringerne svarer til de arbejdsfunktioner, der er på en psykiatrisk afdeling, og som samtidig sikrer den nødvendige sikkerhed for de ansatte. De psykiatriske patienter har krav på, at medarbejderne har mulighed og tid til den nødvendige pleje og behandling, og medarbejderne har et legitimt krav på, at kunne udføre deres arbejde uden risiko for overfald," siger Karen Stæhr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078