23948sdkhjf

Ny forskning skal gavne patienter

20 millioner kroner fra Region Hovedstadens forskningsfond støtter 14 nye sundhedsforskningsprojekter
Ny behandling og bedre forebyggelse på vej

Nye muligheder for at behandle patienter med kronisk tarmbetændelse eller med kroniske leverlidelser, stamcellebehandling af hjertelidelser samt nye behandlingsmuligheder for landets 200.000 kræftramte danskere. Bedre forebyggelse af aldersrelaterede sygdomme og psykiatriske lidelser hos kvinder, børn og unge samt ny medicin til landets 500.000 migræneramte og 240.000 diabetikere.

Det er perspektiverne for de 20 millioner kroner, som Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning netop har uddelt til 14 forskellige forskningsprojekter med udspring i regionens hospitaler.

Anden gang

Det er blot anden gang, at fonden uddeler penge til sundhedsforskning i hovedstadsregionen. I år vurderede bedømmelsesudvalget 108 ansøgninger, og ifølge Jens Christian Sørensen, koncerndirektør i Region Hovedstaden samt formand for bedømmelsesudvalget, var det svært at udvælge de endelige projekter:

- Ansøgningerne var et rent skattekammer af forskningspotentiale, men i sidste ende valgte vi 14 projekter, som i særlig høj grad lever op til vores kriterier. Samtidig giver de et tydeligt billede af den meget stærke og spændende forskning, som udspringer fra hospitalerne i Region Hovedstaden, siger Jens Christian Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062