23948sdkhjf

Daginstitutioner opruster på it-området

Det pædagogiske personale i Rudersdals daginstitutioner får i fremtiden markant bedre muligheder for at udnytte it i deres arbejde. Igennem et nyt it-projekt er der afsat midler til, at alle kommunale og selvejende daginstitutioner - helt ud hos den enkelte pædagog - kan få adgang til computere og it-værktøjer, som vil give en række nye muligheder i det pædagogiske arbejde.

 

Den digitale løsning

"På dagtilbudsområdet har vi oplevet et stigende behov for, at daginstitutionerne kan anvende digitale løsninger både i kommunikationen med forældrene og i det pædagogiske arbejde," siger formanden for Børne- og Skoleudvalget Daniel E. Hansen (V).Derfor har kommunen afsat midler til et projekt, der skal løfte it-niveauet i daginstitutionerne. Projektets skal gøre en række digitale pædagogiske værktøjer let tilgængelige for personalet, og samtidig forbedre forældrenes adgang til information og kommunikation med daginstitutionen. Det sker bl.a. ved, at der i de enkelte børnegrupper installeres computere og trådløst netværk. 

Støtte på tværs

Et af projektets formål er at støtte pædagoger og lederes samarbejde på tværs af husene, ved at gøre det lettere at kommunikere og udveksle information. Den forbedrede adgang til computer og internet styrke vil også arbejdet med evaluering og dokumentation, og personalets muligheder for faglig udvikling forbedres.Et andet vigtigt formål med projektet bliver at integrere værktøjet 'Børneruden' i alle børnehuse. Børneruden er en digital indgang til oplysninger om ens eget barn og vil gøre det muligt for forældre at tage et kig i barnets bog, se billeder fra dagligdagen i børnehuset, melde ferie og fravær og i det hele taget kommunikere nemt med personalet i børnehuset. 

Længest fremme - digitalt

"Jeg er stolt over, at vi er en af de kommuner i Danmark, som er kommet længst med den digitale kontakt til borgerne, og at vi nu også får Dagtilbudsområdet med. De it-værktøjer, vi nu stiller til rådighed, kan understøtte det daglige arbejde ude i børnehusene på helt nye måder, og jeg er sikker på, at både personale, forældre og børn vil komme til at opleve en positiv forskel. Specielt håber jeg, at de nye muligheder for kommunikation mellem forældre og børnehus vil gøre hverdagen lettere for alle," siger formand for Børne- og Skoleudvalget Daniel E. Hansen (V).Projektet igangsættes i løbet af efteråret, og det forventes at alle kommunale og selvejende institutioner vil være i gang med at bruge de nye værktøjer i løbet af første halvår 2011. 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094