23948sdkhjf

Hjælp til rengøring og tøjvask efter loven

Der har de seneste dage i den lokale presse været rettet tvivl om lovligheden i Køge Kommunes afgørelser om rengøring og tøjvask i forbindelse med ændringen i serviceniveauet på området. "Selvfølgelig skal vi overholde loven", slår formand for Social- og Sundhedsudvalget Randi Hansen (A) fast.  
Kritik på kritik

Køge Kommune er i læserbreve blevet kritiseret for ikke at overholde lovgivningen i forhold til tildeling af hjemmehjælp til ældre borgere. Men den vil formand for Social- og Udvalgsformand Randi Hansen ikke have siddende på sig."Vi erkendte midt på foråret, at visiteringen til praktisk hjælp i hjemmet utilsigtet var blevet for skrap, hvorefter vi straks justerede vores kvalitetsstandard. Selvom det har været nødvendigt at gennemføre en række servicereduktioner på ældreområdet, er det vigtig for mig at understrege, at alle afgørelser om praktisk hjælp og personlig pleje fortsat vil ske efter en helt konkret vurdering af den enkelte borgers situation og særlige behov. De borgere, der har behov for hjælp, får også hjælp til den del af rengøringen, de ikke selv kan klare" udtaler formand for Social- og Sundhedsudvalget Randi Hansen. 

Ændrede standarden

Køge Kommune besluttede den 4. maj at ændre i kvalitetsstandarden for rengøring og tøjvask hos ældre borgere, fordi det viste sig, at der utilsigtet var blevet skabt et serviceniveau, der udelukkede borgere fra hjælp til eksempelvis støvsugning og gulvvask, selv om de kun meget vanskeligt eller slet ikke kunne varetage disse opgaver selv. Justeringen i serviceniveauet bevirkede, at disse borgere igen fik mulighed for at få praktisk hjælp efter en ny vurdering af deres aktuelle situation."Jeg har bemærket, at der også hersker tvivl om, hvorvidt der er indført brugerbetaling på den visiterede hjælp til rengøring - og til det, kan jeg svare at det er der ikke. Den hjælp til rengøring, som de ældre visiteres til af Køge Kommune er stadig uden brugerbetaling" siger Randi Hansen og fortsætter:"Jeg ville ønske, at det gik den anden vej med midlerne til ældreområdet, men virkeligheden er desværre en anden. Den generelle økonomiske situation for kommunerne betyder, at der i de kommende år næppe vil blive flere ressourcer til at løse opgaverne på ældreområdet. Det er dog fortsat Køge Kommunes klare ambition at udvikle indsatsen for stadig at kunne sikre gode rammer om et godt og trygt ældreliv." siger Randi Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064