23948sdkhjf

IT-revolutionen kan bremse tidstyranniet

Mens FOA en anelse bagstræberisk i en kampagne har advaret mod robotter og digitalisering af plejen på bekostning af de såkaldt varme hænder, så vælger vi her på NyhedsInformation at se positivt på den digitale revolution, som vi står midt i indenfor plejen.

Brugt rigtigt kan vi faktisk bremse en del af det stærkt omdiskuterede tidstyranni, som sommerens store sager med svigt i plejen ellers kunne tyde på, at der kunne være blot lidt behov for.

Sagen er kort fortalt, at mere og rigtig implementering af IT gør registrering for de ansatte nemmere og mindre tidskrævende. Og det er hele ideen med det – samtidig med, at ledelsen kan have brug for at vide, hvem gør hvad og hvornår? – Men på den mest hensigtsmæssige måde.

Også hos brugerne giver nye digitale muligheder chancen for et mere helt liv uden så meget bureaukratisk bøvl - selv om man ikke er så mobil mere. Igen – brugt rigtigt – kan man med videokonsultationer undgå mange af de evindelige hospitalsbesøg. Man kan booke træning og behandling og mere fornøjelige aktiviteter – og ikke mindst kan man digitalt set være mere med i det almindelige liv udenfor institutionerne.

Netop i disse dage sættes store IT-projekter i gang i plejen over hele landet. Ikke mindst "Fremtidens Plejehjem i Aalborg" bliver spændende at følge. Og de gamle presser selv på med en stadigt større gruppe, hvis hverdag omfatter netadgang.

Alle de nye IT-erfaringer skal bruges. Der ligger en opgave for regering, ministerier, Folketing, Kommunernes Landsforening, forskere og andre interessenter i at samle op på alle de erfaringer, som tikker ind i lind strøm nu og i årene fremover. Men er vi parate til det?

Vi har nok af myndigheder. Men det vil klæde eksempelvis Socialministeriet at have en task force, som kan være både uvildige rådgivere og igangsættere i den IT-revolution, som vi kun kan hilse velkommen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094