23948sdkhjf

Æstetik behøver ikke koste dyrt

Rådmand Dorthe Laustsen (SF) er meget tilfreds med indretningsprojektet på de to århusianske lokalcentre
"Vi vil gerne forene hygge og æstetik og skabe hyggelige lokalcentre, hvor de ældre føler sig hjemme. Det skal være hjem, hvor børn og børnebørn har lyst til at komme. Ganske enkelt et sted, hvor den ældre tænker: "Det er mit sted", og her betyder æstetikken meget," pointerer den århusianske SF-rådmand, Dorthe Laustsen.

“Ældre er ligeså forskellige som alle andre grupper af borgere, så vi kan ikke bare placere dem i en otiumstol. I stedet skal vi lytte til den enkeltes ønsker, så vores lokalcentre afspejler deres forventning til indretningen, f.eks. at lokalcentret er overskueligt, rigtigt belyst, og at man føler sig hjemme."

Dorthe Laustsen fremhæver, at kommunen har valgt at samarbejde med arkitektstuderende for at få både professionelle og nye øjne på indretningen, og hun ønsker at fortsætte samarbejdet fremover. Ligesom hun ønsker, at det første projekt skal danne inspiration til at gøre lignende tiltag på andre af kommunens lokalcentre.

"Vi vil gerne være kendt som kommunen med de hyggeligste og mest æstetiske lokalcentre. Og det vil da være skønt, hvis tendensen med æstetiske lokalcentre ikke kun breder sig her i kommunen, men til hele landet," mener Dorthe Laustsen.

Hun understreger, at der godt kan være råd til det, selv i disse krisetider:

"Æstetik behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene. Det drejer sig egentlig blot om at spørge sig selv: Hvad skal der til for, at jeg selv gerne vil bo her? Og så er vi tilbage ved hygge og æstetik. Det er jo bl.a. noget så enkelt som at sørge for, at farverne passer sammen, at lyset er behageligt og funktionelt, og noget så simpelt som at kunne finde rundt på lokalcentret."

"Vi kaster dog ikke millioner af kroner ind i at nyindrette alle lokalcentre her og nu, men når vi alligevel skal i gang med ombygninger og renoveringer, er det naturligt at tage nye æstetiske muligheder med. Og meget kan faktisk gøres med få midler og øget fokus på æstetik," slår rådmanden fast.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093