23948sdkhjf

Skoen trykker i Esbjerg

Af Nicolaj Holm

Esbjerg Kommune har sendt ortopædisk fodtøj i udbud – et udbud som Sahva har vundet. Det betyder, at esbjergensere med bevilling til særligt fodtøj nu skal til Sahva for at hente sko. En leverandør-løsning som en række borgere ikke er helt tilfreds med

De utilfredse esbjergensere er hovedsageligt forældrene til de børn – som grundet et fysisk handicap – skal have ortopædisk fodtøj. Forældrene har tidligere hentet sko hos andre ortopædiske skomagere, og de oplever overgangen til Sahva som en klar forringelse.

NyhedsInformation har talt med en række imødekommende forældre, som alle har været meget meddelsomme i forhold til de sager, der vedrørte deres egne børn. Forældrene vil gerne dele deres opfattelse om kommunens og leverandørens generelle sagshåndtering.

Forældrene har mange interessante beretninger i ærmerne – positive såvel som negative. Positive og negative i relation til kommunen, i forhold til leverandøren og i berøring med de andre forældre.

Alligevel ønsker ingen af de forældre, som NyhedsInformation har været i kontakt med, at lægge navn til officielle udtalelser i medierne. Et ønske som de fleste begrunder med, at de ikke ønsker at skabe problemer, nu hvor deres sag er på plads. Hvilket i sig selv ikke er et positivt tegn!

Men uden kildehenvisning ønsker vi ikke at bringe historierne – og derfor er rækken af beskyldninger, som forældrene har rejst i forhold til kommunen og leverandøren, ikke tema i de artikler, som vi bringer her på siderne. Ligesom vi ikke forholder os til graden af sandhed i forældrenes anklager – eller lødigheden af kommunens afvisning af disse anklager.

Den sikre vinkel

Ser vi bort fra ’den usikre vinkel’, så er der tale om en række forhold, som inkluderer en ekstern leverandør, nemlig Sahva, og derfor har Esbjerg Kommunes indkøbsafdeling været inddraget i sagen. Ikke i de møder, hvor forældrene har været til stede, men i møder hvor repræsentanter fra borgerservice, indkøbsafdelingen og Sahva har været til stede.

Disse møder har fundet sted, fordi forældrene tidligere klagede over Sahvas sortiment af ortopædisk skotøj, og i denne forbindelse har kommunen indskærpet overfor Sahva, at de – ifølge leverandøraftalen – er forpligtiget til at tilbyde et bredere sortiment. Det problem har Sahva løst tilfredsstillende, lyder det fra alle de implicerede parter, herunder børnenes forældre.

Sortimentets omfang er ikke det eneste forhold, som forældrene har fundet problematisk i forhold til Sahva. Kommunen har fået henvendelser omkring den behandling, som borgerne har fået i Sahvas klinik – og i den forbindelse har flere forældre haft såkaldte ’hemmelige personer’ med i klinikken. Formålet med de ’hemmelige personer’ har været at observere, hvilken behandling klienterne får i Sahvas klinik.

NyhedsInformations vinkel

NyhedsInformations tilgang til ’skosagen’ er en vurdering af forholdet imellem leverandør og udbyder. Altså forholdet imellem kommunen og Sahva.

Her har vi valgt at se nærmere på de juridiske aftalepunkter imellem kommunen og leverandøren – ligesom vi kigger nærmere på, om de lovpligtige forhold er overholdt fra kommunens side.

Som det fremgår af de to artikler her på siderne, så er reglerne fulgt – og der er ikke noget juridisk problem. Men økonomien (og dermed kvaliteten) er en væsentlig faktor, hvilket fremgår af artiklerne.

Med andre ord: Skoen trykker på den kommunale pengepung – og måske er det besparelserne, som er kimen til de fleste af problemerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125