23948sdkhjf

Konference om inkontinens

Fokus på tabu: Inkontinenskonferencen 2010 finder sted 2.-3. november på Comwell Kolding
Hjælpemiddelinstituttet er vært for årets inkontinenskonference, som bl.a. sætter fokus på mulighederne for behandling, udredning og samfundsmæssig perspektivering.

Gennem to inspirerende konferencedage, 2.-3. november på Comwell Kolding, med oplæg og erfaringsudveksling bliver deltagerne opdateret om den nyeste viden inden for området. I tilknytning til konferencen vil der være en udstilling af inkontinenshjælpemidler og produkter fra medicinalindustrien.

På programmet er emner som: Mænd og inkontinens. Fysioterapeutiske træningsprogrammer i kommunal genoptræning. Børn og inkontinens. Afføringskontinens. Tilgang til kvinder med anden etnisk baggrund. Bevilling af inkontinenshjælpemidler – den nye lovgivning om frit valg af hjælpemidler.

Der vil være oplæg ved bl.a. lektor Anders la Cour fra CBS, cand. jur. Anita Klindt, sygeplejerske, ph.d. Linda Schumann Scheel, læge og sexolog Jesper Bay-Hansen, specialsygeplejerske Gerd Johnsen, uroterapeut Ragna Holste fra Skejby Sygehus samt leder af sundhedsplejen i Gentofte Kommune Lisbeth Wilms.

Blandt oplægsholderne er også Jakob Haugaard, der fortæller om sin 14 år lange karriere som inkontinent barn. Han sov på avisen Århus Stiftstidende i sengen, og når han var sammen med kammerater, holdt han sig vågen for ikke at tisse i sengen. Altid at være opmærksom på sin inkontinens krævede megen energi, og han lærte at bruge mange kneb og tricks for at klare livets aktiviteter. At aflære sig livet som inkontinent sammenligner han med at lære at være tørlagt alkoholiker.

Konferencen henvender sig til alle, der arbejder inden for området: Inkontinenssygeplejersker, hjemmesygeplejersker, fysioterapeuter, sundhedsplejersker m.fl.

Læs mere om konferencen på www.hmi.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063